VIDEO: Vietor v Tatrách láme stromy ako zápalky

Peter Minárik

V Tatrách úraduje mimoriadne silný vietor, ktorý láme stromy ako zápalky. Aktuálne dosahuje svoje najvyššie nárazy.

Od skorého rána je na Slovensku mimoriadne veterno a to aj v nižších polohách. Najveternejšie je na západnom, severozápadnom a na severnom Slovensku.

Najsilnejšie poryvy vetra sme na našom území zatiaľ zaznamenali na Lomnickom štíte, kde poryv vetra dosiahol rýchlosť 144 km/h. Ďalšej však nasledujú nižšie polohy.

Najveternejšie je aktuálne na Orave. V Liesku dosiahol poryv vetra rýchlosť 101 km/h a vietor v Terchovej dosiahol rýchlosť 90 km/h.

 

Vietor láme stromy

Silný vietor už vyvrátil niekoľko stromov v oblasti severného Slovenska, predovšetkým na Orave.

Pre silný vietor musela polícia uzatvoriť už niekoľko ciest. Pre popadané stromy uzatvorila polícia cestu II/520 v oblasti Suchej Hory, v okrese Tvrdošín. Pre možný pád stromov uzavrela polícia z bezpečnostných dôvodov cestu III/2311 medzi Habovkou a Oravicami.

 

V Tatrách padajú stromy ako zápalky

Silný vietor spôsobuje pády stromov aj v našich horách. Víchrica v Tatrách, ktorá dosahuje rýchlosť aj cez 140 km/h láme stromy aj v okolí turistických chodníkov.

Najsilnejší vietor je na poľskej strane Tatier, keďže sa tu prejavuje záveterný efekt.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Búrky
20 °C / 5 °C
Gizela
Zajtra
Búrky
23 °C / 5 °C
Viola
Nedeľa
Búrky
25 °C / 5 °C
Gertrúda
Pondelok
Prehánky, búrky
25 °C / 6 °C
Bernard
Utorok
Prehánky, búrky
24 °C / 7 °C
Zina
Streda
Prehánky, búrky
26 °C / 7 °C
Júlia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd