VIDEO: Voda zaplavila letisko vo Frankfurte. Lietadlám znemožnila odlet

VIDEO: Voda zaplavila letisko vo Frankfurte. Lietadlám znemožnila odlet
Veronika Sádovská

Prácu na letisku vo Frankfurte nad Mohanom sťažili lejaky. Na odlietacej ploche bola voda, ktorá bránila lietadlám vzlietnuť. Lety nepremávajú ani dnes.

V stredu zasiahli Nemecko silné dažde. Veľmi zložitá bola situácia vo Frankfurte nad Mohanom, kde od večerných hodín výdatne pršalo. Dážď spôsobil veľké problémy v meste aj na letisku.

Ťažkosti stále pretrvávajú

Desiatky letov museli včera zrušiť. Príčinou ťažkostí sa ukázalo byť veľké množstvo vody, ktoré sa nazbieralo na letiskovej odlietacej ploche. Ako je vidieť aj na videu, vody bolo na letisku poriadne veľa.

Aj dnes letisko oznámilo komplikácie v súvislosti s počasím. Mnohé lety stále nepremávajú, iné majú dlhé meškania a na letisku je už zhromaždených príliš veľa ľudí.

„Cestujúci by si mali overiť časy letov u svojich leteckých spoločností. Vzhľadom na zvýšený počet pasažierov odporúčame všetkým, aby sa na letisko dostavili približne 2,5 hodiny pre d odletom," uviedlo vo svojom vyhlásení.

Nebezpečná búrka

Búrka nad Frankfurtom sa ukázala byť obzvlášť nebezpečná v západnej časti mesta. V stredu večer boli v celom meste nevyhnutné početné zásahy dobrovoľných aj profesionálnych hasičských zborov.

Silné búrky včera zasiahli aj našu oblasť. V Bratislave bola silná búrka s krúpami a intenzívne búrky zasiahli aj Maďarsko, Rakúsko a Česko. 

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd