Víkend bude slnečný, ale aj chladný, no potom nás čaká oteplenie. Teploty pôjdu nahor

Víkend bude slnečný, ale aj chladný, no potom nás čaká oteplenie. Teploty pôjdu nahor
Veronika Salayová

Víkend bude ako stvorený pre zimné športy či pre zimnú turistiku. Sobota aj nedeľa bude slnečná, bez výrazného vetra a bez zrážok. 

Zobudili sme sa do víkendového rána, pričom máme pred sebou v celku príjemný víkend. Teploty budú poriadne svieže, tak ako sa na pravý január patrí.

Počasie bude počas víkendu viac-menej rovnaké − obloha bude jasná až polojasná, bez zrážok a fúkať bude iba slabý vietor. 

Pozor si však treba dať dnes na silnejší vietor nad pásmom lesa. Počas nedele už bude vietor aj na horách len mierny. 

Na mnohých miestach Slovenska dnes a zajtra teploty nad bod mrazu ani nevystúpia. Na severe sa budú teploty pohybovať do -2 °C, na strednom Slovensku okolo 0 °C a na juhozápade a juhovýchode sa dnešné maximá môžu vyšplhať do +3 °C.

Treba si však dať pozor na veľmi chladné noci. Odštartovala totiž séria veľmi mrazivých nocí, počas ktorých budú teploty klesať až k -17 °C. 

Teploty pôjdu nahor

Od pondelka však nastáva zmena, ktorá bude postupná − na Slovensku sa začne otepľovať a teploty budú každým dňom stúpať vyššie.

Pondelok bude ešte v celku chladný s teplotami od -1 do +4 °C, no na juhozápade už bude o niečo teplejšie a teploty môžu vystúpiť až na +6 °C. 

Utorok už budú teploty nad nulou na celom území Slovenska s výnimkou horských oblastí a východného Slovenska. Teploty budú v na západe stúpať až k +8 °C. V utorok však dorazia aj zrážky, ktoré budú na najmä na východe snehové, na západe budú zrážky v dôsledku vyšších teplôt kvapalné. 

Streda prinesie ešte vyššie teploty, a to až +11 °C, no taktiež to nebude bez zrážok. Viac o vývoji teplôt na nasledujúce dni nájdete TU a o oteplení a následných zrážkach vás budeme podrobnejšie informovať v ďalších článkoch.

Slovensko tak po víkende čaká oteplenie, ktoré mnohí privítajú. Teplotné mapky na každý deň nájdete v našej galérii pod článkom.  

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
20 °C / 3 °C
Viktória
Zajtra
Polooblačno
21 °C / 4 °C
Blažena
Nedeľa
Prehánky, búrky
22 °C / 7 °C
Pankrác
Pondelok
Prehánky, búrky
24 °C / 7 °C
Servác
Utorok
Prehánky
20 °C / 7 °C
Bonifác
Streda
Polooblačno
25 °C / 7 °C
Žofia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd