Začiatok týždňa bude znova mimoriadne teplý. Poteší nás slnečné počasie

Začiatok týždňa bude znova mimoriadne teplý. Poteší nás slnečné počasie
Veronika Sádovská

Začiatok týždňa bude mimoriadne teplý a slnečný. Potešia nás slnečné lúče aj pomerne vysoké teploty na začiatok meteorologickej jari.

Pondelok prinesie na našu územie jarné, miestami až dokonca letné teploty. Môže za to výbežok vyššieho tlaku vzduchu, vďaka ktorému bude na našom území počas dnešného dňa len malá oblačnosť.

Aktuálne sa Európou presúva tlaková výš, konkrétne z Talianska cez Česko a Poľsko. Po jej prednej strane k nám od juhu až juhovýchodu prúdi teplý a suchší vzduch. Ten dnes spôsobí, že ortuť teplomera znova vystúpi takmer až na +20 °C.

 

Vysoké maximálne teploty

Dnes nás čakajú na túto dobu znova vysoké maximálne teploty. Najteplejšie bude na západnom Slovensku, kde sa môžu vyšplhať až na +18 °C. Na zvyšnom území bude od +12 do +16 °C, na strednom Slovensku, konkrétne na Orave a Horehroní, očakávajte teploty okolo +11 °C.

Tieto vysoké denné teploty predznamenala už aj pomerne teplá noc, kedy na väčšine územia neklesla teplota pod +3 °C. Aj tá nasledujúca bude rovnako teplá.

Slabý vietor a žiadne zrážky

Teplý charakter počasia nenaruší ani vietor. Fúkať bude len slabo, lokálne do 25 km/h a pôjde o južný vietor, takže len posilní pocit tepla.

 

Dnes neočakávame ani žiadne zrážky, pretože nad našim územím sa bude držať suchá vzduchová hmota. Zrána ešte sa ešte môžu objaviť oblaky, ale postupne sa vyčasí už na celom Slovensku.

Užite si ale tieto dva dni príjemného počasia, pretože už v stredu nás čaká zmena. Na našom území totiž hrozia prvé tohtoročné búrky. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
24 °C / 7 °C
Žofia
Zajtra
Skoro jasno, búrky
24 °C / 4 °C
Svetozár
Piatok
Dážď
16 °C / 5 °C
Gizela
Sobota
Občasný dážď
23 °C / 5 °C
Viola
Nedeľa
Občasný dážď
23 °C / 5 °C
Gertrúda
Pondelok
Prehánky, búrky
22 °C / 6 °C
Bernard
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd