Začiatok týždňa zmenu počasia neprinesie. Znova bude mimoriadne teplo

Začiatok týždňa zmenu počasia neprinesie. Znova bude mimoriadne teplo
Veronika Sádovská

Máme za sebou už niekoľko nadpriemerne teplých dní a pondelok iný nebude. Aj dnes prekročíme hranicu letného dňa a možno padne aj tropická tridsiatka. Séria mimoriadnych teplôt pokračuje.

Aktuálne počasie v Európe pripomína skôr letné mesiace ako začiatok jari. Ani Slovensko nie je výnimkou. Ešte stále k nám zasahuje od juhovýchodu okraj rozsiahlej tlakovej výše. Rozprestiera sa od Rumunska až po Kaspické more a prináša do našej oblasti mimoriadne vysoké teploty.

Po jej zadnej strane k nám od juhozápadu bude aj dnes prúdiť veľmi teplý vzduch, ktorý vyženie ortuť teplomera poriadne nahor. Dnes možno padne aj tropická tridsiatka.

 

Predpoveď počasia na pondelok

Ak sa pozrieme na teploty počas dnešného dňa na západe Slovenska, tak maximá do siahnu od +23 °C až do +28 °C, ojedinele dokonca aj viac. Práve tu sa môže stať, že pri správnej súhre podmienok teplota prekoná hranicu tropického dňa a to +30 °C.

Na strednom Slovensku budú maximálne teploty o niečo nižšie a to od 22 °C na severe po +27 °C na juhu územia. Najchladnejšie, ale stále na túto ročnú dobu mimoriadne teplo, bude na východe našej krajiny. Maximálne denné teploty sa budú pohybovať od +22 °C do +26 °C.

Očakávané denné maximálne teploty v pondelok 8. apríla
Očakávané denné maximálne teploty v pondelok 8. apríla, imeteo.sk

Ak sa chystáte na hory, tak aj tam bude na druhý jarný mesiac výrazne teplejšie. Od nadmorskej výšky 1 500 metrov bude teplota dosahovať príjemných +15 °C.

Znova sa rozfúka vietor

Čo môže príjemné na pocit už letné počasie kaziť bude znova silnejší vietor, ktorý bude fúkať rýchlosťou až 36 km/h a v nárazoch môže dosiahnuť aj 55 km/h a to hlavne na Záhorí. Najmenej silný vietor pocítia na obyvatelia východného Slovenska.

 

Aj v novom týždni sa teda dočkáme niekoľkých príjemných teplých až priam letných dní. Uvidíme či sa aj my dočkáme tropických hodnôt tak, ako včera naši severní susedia.

Približne v strede týždňa sa ale začne ochladzovať, preto si toto mimoriadne oteplenie ešte užite. Podrobnú predpoveď počasia aj pre vaše konkrétne mesto si môžete pozrieť tu.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Zamračené
22 °C / 4 °C
Svetozár
Zajtra
Búrky
20 °C / 5 °C
Gizela
Sobota
Búrky
23 °C / 5 °C
Viola
Nedeľa
Búrky
25 °C / 5 °C
Gertrúda
Pondelok
Prehánky, búrky
25 °C / 6 °C
Bernard
Utorok
Prehánky, búrky
24 °C / 7 °C
Zina
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd