Zamestnanci v Jasnej zasadili viac ako 2-tisíc stromčekov

Ľubomír Franko

Zamestnanci Jasnej v Nízkych Tatrách vysadili medzi 16. a 20. aprílom viac ako 2-tisíc sadeníc stromčekov. Využívajú tak čas, ktorý by inokedy trávili ešte na zjazdovkách. 

Po minulotýždňovej výsadbe stromčekov na južnej strane hrebeňa Nízkych Tatier pokračujú zamestnanci Tatry mountain resorts (TMR) zo zatvoreného lyžiarskeho strediska Jasná tento týždeň vo výsadbe v lokalite Chopok-Sever.

Tisícky sadeníc sadia zamestnanci v súčinnosti s urbárom Ploštín v lokalitách Koliesko, Pekná vyhliadka a v ďalších. TASR o tom informoval PR manažér TMR Marián Galajda s tým, že do sadenia sa zapojil personál z lanoviek, zasnežovania, hotelov, gastronómie a obchodov.

Sadenie stromčekov v Jasnej, foto: JASNÁ, Facebook
Sadenie stromčekov v Jasnej, foto: JASNÁ, Facebook

„Myslím, že sme spojili príjemné s užitočným. Vyšli sme v ústrety požiadavkám lesníkov a naši ľudia priamo v teréne pomohli s obnovou lesa. Zároveň sme im mohli dať konkrétnu pracovnú náplň v čase, keď sú naše strediská pre preventívne opatrenia stále uzavreté. Sme radi, že štát našiel spôsob ako podporiť aj veľkých zamestnávateľov a my sa budeme na oplátku snažiť aj takýmto spôsobom vrátiť spoločnosti to, čo dostávame. Je to určite lepšie riešenie, ako poslať ľudí na úrady práce. Takto z toho bude mať osoh príroda aj ľudia,“ uviedol hlavný akcionár spoločnosti TMR Igor Rattaj.

Zamestnanci Jasnej už 16. apríla vysadili na južnej strane Chopku 1 800 sadeníc stromčekov - predovšetkým smrekov a jedlí. 20. apríla vysadili na severnej strane ďalších približne 800 stromčekov. 

Jasná je verejnosťou často kritizovaná za výrub lesov a ničenie prírody či už na severnej, alebo na južne strane Chopku. Týmto gestom ale dokazuje, že sa o prírodu zaujíma a stredisku nie je ukradnutá. 

Stredisko Jasná - Nízke Tatry je kvôli pandémii koronavírusu uzatvorené od 13. marca. Odvtedy ss pripravujú na ďalšiu sezónu.

Zo zjazdoviek začali ratrákmi sťahovať sneh na jednu kopu, ktorý by sa inak roztopil. Sneh zhromažďujú v lokalite Otupné, tesne pri lese v tieni, kde slnečné lúče počas leta svietia najkratšie. Viac sa dočítate tu.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
26 °C / 8 °C
Anastázia
Zajtra
Jasno
25 °C / 8 °C
Sviatok práce
Štvrtok
Polooblačno
23 °C / 7 °C
Žigmund
Piatok
Prehánky, búrky
20 °C / 7 °C
Galina
Sobota
Prehánky
20 °C / 5 °C
Florián
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 5 °C
Lesana
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd