Žilinu zasiahla silná búrka. Krúpy zasypali mesto. Hrozia ďalšie problémy

Peter Minárik

Na našom území sa tvoria prvé silnejšie búrky, pričom intenzívna búrka s krupobitím zasiahla mesto Žilina, vrátane širokého centra. Intenzívne krupobitie zasypalo mesto a problémy spôsobujú aj prívalové zrážky.

Pondelok prináša na naše územie ďalšiu vlnu búrok. Búrky sú stále orografické a tvoria sa vo vlhkom a teplom vzduchu, ktorý sa počas dnešného dňa prehrieva a v tejto vzduchovej hmote sa tvoria prehánky a búrky. Doteraz boli búrky slabšie, avšak to sa teraz mení.

V rámci orografie sa začala vo veľkom vytvárať kopovitá oblačnosť, z ktorej začali vznikať intenzívnejšie prehánky a aj búrky.

 

 

 

Silná búrka práve sužuje aj mesto Žilina, ktoré zasypali krúpy a problémy ešte môžu prísť. Hrozia totiž problémy v súvislosti s intenzívnym lejakom.

V Žiline hrozia aj prívalové zrážky

Intenzívne krupobitie dorazilo krátko po 17:00, no v oblasti hrozia ďalšie komplikácie.

Doplnené o 18:54: Mesto Žilina okrem krupobitia zasiahla aj prívalové zrážky, ktoré mesto zaplavili. V meste zasahuje niekoľko hasičov a viaceré cesty sú pod vodou. Viac v TOMTO ČLÁNKU >>>

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd