Zlé počasie si vyžiadalo na Ukrajine 10 obetí

Zlé počasie si vyžiadalo na Ukrajine 10 obetí
Veronika Sádovská

Sneženie a mráz spôsobujú problémy aj na východ od nás. Na Ukrajine má toto nepriaznivé počasie už desať obetí.

Nepriaznivé počasie úraduje aj na Ukrajine. Silné sneženie, vietor a aj mráz sužujú krajinu už od nedele. Počet obetí počasia tak narastá. Doprava na cestách vrátane diaľnic bola pozastavená. Mnohé mestá zostali bez elektriny. Ďalšie silné sneženie a dážď prišli do oblasti dnes.

Ľudia mrznú na ulici

V pondelok hlásili z mesta Odesa troch ľudí, ktorí zamrzli na ulici. Dnes ráno informovali o ďalších obetiach.

Ukrajinský minister vnútra Ihor Klymenko v utorok ráno informoval médiá o ďalších obetiach z Odeskej, Mykolajivskej aj Chersonskej oblasti a tiež z hlavného mesta Kijiv. Počet obetí sa tak vyšplhal už na desať.

Ďalších najmenej 23 ľudí utrpelo následkom zlého počasia rôzne zranenia. Niektorí vykazovali príznaky podchladenia a niektorí boli zranení po tom, čo na nich spadli stromy pod vplyvom vetra či ťažkého snehu.

V Odeskej oblasti zároveň už niekoľkokrát museli zasahovať záchranné zložky a odťahovať niekoľko áut, ktoré uviazli v napadnutom snehu.

Extrémne počasie postihlo okrem iného aj okupovaný Krymský polostrov. Po obrovskej snehovej búrke zostalo bez elektriny až pol milióna ľudí. V meste Morske na juhu polostrova zomrel muž, keď ho pri prechádzke po nábreží zmietli obrovské vlny.

Počasie vyčíňa aj v iných krajinách

Kalamitné sneženie, poľadovica, záveje a silný vietor úradujú vo viacerých krajinách. V Nemecku spôsobili doslova chaos na cestách a niektorí žiaci vôbec neprišli v pondelok domov. 

Aj u nás dnes poriadne nasnežilo a mnohé cesty sú stále neupravené, neprejazdné a uzavreté sú aj niektoré horské priechody.

Viac aktuálnych informácií o súčasnom stave počasia u nás aj v Európe môžete sledovať v našom online prenose. Prípadne svoje fotografie môžete posielať do našej facebookovej skupiny, cez formulár na náš web či cez WhatsApp.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd