FOTO: Voda napáchala škody. Takto to vyzerá po ničivých búrkach

Veronika Salayová

Počas nedele sa prehnali početné búrky a niektoré z nich boli veľmi intenzívne. Búrky priniesli krupobitie aj prívalové povodne, ktoré zatopili niekoľko dedín na severovýchode Slovenska. 

Včera sme informovali o záplavách v obci Lenartov na severovýchode Slovenska. Voda zaplavila mnohé domy a hlavná cesta ostala po búrke neprejazdná.

Časť obce sa zmenila na jednu veľkú rieku, ktorá zo sebou odniesla všetko, čo jej stálo v ceste. Zničila úrodu, vytopila pivnice a lámala konáre. Doslova spôsobila v obci spúšť.

Stúpli mnohé hladiny riek 

„V Lenartove došlo k vybreženiu Večného potoka aj s prítokmi z dôvodu dotekania vnútorných vôd z okolitého prostredia. Starostka tam 3. stupeň povodňovej aktivity vyhlásila od 17.15 hod.,“ informuje TASR.

Veľmi podobná situácia bola v nedeľu popoludní aj v obci Sulín, ktorú taktiež zasiahli prívalové povodne. Voda sa valila ulicami obce a na mieste zasahovali aj hasiči. 

Búrky sa podpísali aj pod zvýšenie hladín viacerých vodných tokov v Prešovskom kraji. Okrem obce Lenartov v Bardejovskom okrese došlo k záplavám i v obci Malý Šariš v okrese Prešov, uviedol pre TASR hovorca Slovenského vodohospodárskeho podniku Marián Bocák. 

Vyhlásený 3. SPA

Voda sa vybrieždila aj zo Šarišského potoka a zaplavila domy a záhrady v obci Malý Šariš. V tejto obci taktiež vyhlásili 3. stupeň povodňovej aktivity, ako uvádza slovenská agentúra.

3.SPA platí dnes aj v obciach Mníšek nad Popradom a Sulín v okrese Stará Ľubovňa, kde po silných prívalových dažďoch výrazne stúpli hladiny riek. 

Pozrite si fotogalériu, ako to aktuálne vyzerá v obci Lenartov po včerajších ničivých búrkach a prívalovej povodni. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno, búrky
24 °C / 7 °C
Žigmund
Zajtra
Prehánky
26 °C / 9 °C
Galina
Sobota
Skoro jasno
27 °C / 10 °C
Florián
Nedeľa
Skoro jasno, búrky
25 °C / 5 °C
Lesana
Pondelok
Prehánky, búrky
23 °C / 5 °C
Hermína
Utorok
Oblačno
24 °C / 6 °C
Monika
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd