VIDEO: Včerajšie dažde zaplavili aj obec Sulín. Voda sa valila ulicami

Veronika Salayová

Nedeľa sa niesla v znamení zrážok a početných búrok. Výdatné dažde, bohužiaľ, zaplavili aj niekoľko dedín na východe a severe Slovenska. 

Včerajšie zrážky a búrky boli na našom území veľmi intenzívne a priniesli so sebou aj nepriaznivé sprievodné javy. Okrem výrazného krupobitia s krúpami dosahujúcimi priemer 4 cm spôsobili zrážky aj ničivé prívalové povodne.

V nedeľu popoludňajších hodinách sa v obci Lenartov voda valila ulicami obce. Po silných búrkach sa začala valiť kalná voda, ktorá zaplavila ulice aj rodinné domy. Cesta prechádzajúca cez obec ostala včera úplne uzavretá.

Zatopený Sulín

Veľmi podobná situácia sa včera zopakovala aj v obci Sulín na krajnom severovýchode, kde sa taktiež voda valila ulicami obce a odnášala všetko, čo jej prišlo do cesty. 

Úhrny v tejto oblasti sa pohybovali okolo 25 mm zrážok, avšak lokálne to mohlo byť aj oveľa viac. Navyše voda do tejto oblasti stekala aj z okolitých vrchov. 

V zaplavenej obci Sulín včera popoludní zasahovali aj hasiči a dobrovoľníci, ktorí sa snažili zabezpečiť cestu pred valiacou sa vodou. Takto to včera vyzeralo v obci Sulín. 

Búrky utíchnu až večerom

Zrážky a búrky hrozia aj dnes na mnohých miestach Slovenska, pričom nie sú vylúčené ani ďalšie prívalové povodne, ktoré by mohli páchať škody na majetku. 

Pri búrkach je možný prechodný vzostup vodných hladín na malých tokoch, ako aj stekanie vody zo svahov, zatápanie pivníc, záhrad či podchodov.

Aktuálne sa nachádza búrka severne od Sečoviec na východe Slovenska. Zrážky na našom území utíchnu dnes vo večerných hodinách. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Búrky
20 °C / 5 °C
Gizela
Zajtra
Búrky
23 °C / 5 °C
Viola
Nedeľa
Búrky
25 °C / 5 °C
Gertrúda
Pondelok
Prehánky, búrky
25 °C / 6 °C
Bernard
Utorok
Prehánky, búrky
24 °C / 7 °C
Zina
Streda
Prehánky, búrky
26 °C / 7 °C
Júlia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd