Ďalšie extrémne búrky páchajú škody. V obci na východe spadlo viac ako 100 mm zrážok

Ďalšie extrémne búrky páchajú škody. V obci na východe spadlo viac ako 100 mm zrážok
Peter Minárik

Búrky na našom území opäť vyčíňajú. Extrémna búrka sa vyskytuje na juhovýchode nášho územia a prináša intenzívne zrážky, ktoré už priniesli niekoľko desiatok milimetrov. Obec Jasov sa ocitla po búrke pod vodou.

Ako sme dopoludnia informovali, tak počas dnešného dňa nám opäť hrozia silné búrky, pričom tie najintenzívnejšie sa očakávajú v oblasti Košického kraja.

Tak sa aj udialo a hneď prvá búrka spôsobila veľké problémy. Dnes nevyčíňa ani tak veľké krupobitie, ako extrémne zrážky. Tie zaplavujú a spôsobujú škody.

Spadlo viac ako 100 mm

Extrémne úhrny spadli počas búrky severne od Moldavy nad Bodvou. V oblasti sa profesionálny zrážkomer SHMÚ nenachádza, ale v teréne sa nachádza amatérska stanica.

Podľa jednej z nich spadlo v obci Jasov už viac ako 85 mm zrážok, čo zaplavilo obec a viaceré cesty v okolí. Ide však len o údaj z prvej búrky.

Ťažko prejazdná je napríklad cesta medzi Jasovom a Moldavou nad Bodvou. 

Táto oblasť však to najhoršie ešte nemá za sebou. Prvá búrka tu už priniesla desiatky milimetrov zrážok, no aktuálne cez obec postupuje ďalšia silná búrka, ktorá prináša opäť intenzívny lejak.

Aktualizované o 14:09: Počas dvoch búrok spadlo v obci Jasov viac ako 100 mm zrážok. Aktuálne ukazuje zrážkomer hodnotu 100,6 mm. No v oblasti stále prší.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
24 °C / 7 °C
Žofia
Zajtra
Skoro jasno, búrky
24 °C / 4 °C
Svetozár
Piatok
Dážď
16 °C / 5 °C
Gizela
Sobota
Občasný dážď
23 °C / 5 °C
Viola
Nedeľa
Občasný dážď
23 °C / 5 °C
Gertrúda
Pondelok
Prehánky, búrky
22 °C / 6 °C
Bernard
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd