Dážď konečne ustáva a s ním ustupujú aj problémy. Spadlo veľké množstvo zrážok

Peter Minárik

Nepriaznivé počasie konečne ustupuje. Posledné zrážky sa vyskytujú na severe a východe Slovenska a od západu sa aj vyčasuje.

Uplynulé hodiny sme na našom území zažívali veľmi krušné chvíle, no počasie sa zdá sa už konečne upokojuje. Pôda je však veľmi nasýtená a aj slabšie zrážky v nasledujúcich dňoch budú výrazne ovplyvňovať hydrologickú situáciu.

Najviac zrážok spadlo na juhu

Za uplynulých 24 hodín spadlo najviac zrážok v Želiezovciach, kde zrážkomerné stanice zaevidovali viac ako 77 mm zrážok. Podobný úhrny má aj obec Lontov, pár kilometrov vedľa.

Na mnohých miestach Podunajskej nížiny spadlo viac ako 50 mm zrážok. Najmenej zrážok spadlo na Záhorí a na severovýchode Slovenska.

zaznamenané zrážky za uplynulé hodiny
zaznamenané zrážky za uplynulé hodiny, zdroj: SHMÚ
 

Počasie sa v týchto chvíľach začína upokojovať a zrážky ustávajú. Posledné slabšie búrky máme na východných hraniciach.

Nielenže zrážky ustávajú, ale od západu sa dokonca aj zmenšuje oblačnosť.

 

V priebehu utorka nás už čaká pokojnejšie počasie. Na západnom a strednom Slovensku bude aj pomerne málo zrážok. V oblasti východného Slovenska však treba ešte stále počítať s možnosťou búrok a dažďa.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd