Nepriaznivé počasie v Číne zabilo najmenej 20 ľudí

Dominik Cenkner

Na športovom podujatí neďaleko čínskeho mesta Paj-jin si náhla zmena počasia vyžiadala najmenej dvadsiatku obetí. V krátkom čase tak počasie v tejto krajine opäť raz zabíjalo.

Najmenej dvadsať mŕtvych a jedna nezvestná osoba. Takáto je bilancia vyčíňania počasia, ktoré náhle zasiahlo bežcov, ktorí sa v sobotu na severozápade Číny zúčastnili 100-kilometrového behu.

Podľa informácií malo športovcov zasiahnuť náhle krupobitie, mrznúci dážď a silný vietor. Stať sa tak malo vo vysoko položenom úseku trasy.

Ako informovalo TASR, preteky sa konali v Kamennom lese na Žltej rieke, neďaleko mesta Paj-jin v provincii Kan-su na severozápade Číny.

Záchranári sa okamžite pustili do záchrannej akcie. Tú im však ešte viac skomplikovalo ďalšie zhoršenie počasia.

Čína zažíva krušné chvíle

Čína počas tohto mesiaca musela už neraz bojovať s nepriaznivým počasím, či prírodnými živlami. Naposledy sa tak dialo len počas piatku.

Vtedy zasiahli krajinu dve silné zemetrasenia. Vo večerných hodinách sa otrasy s magnitúdou 7,3 vyskytli v provincii Čhing-chaj, ktorá je riedko osídlená.

Ešte popoludní však zemetrasenie s magnitúdou 6,1 na juhu krajiny spôsobilo veľké škody a vyžiadalo si najmenej tri obete. Viac si môžete prečítať v tomto článku.

Za zmienku stojí aj dvojica tornád, ktoré sa ešte v piatok 14. mája prehnali stredom a východom Číny. O život vtedy prišlo najmenej 10 ľudí a viac ako 300 bolo zranených. Video s tornádami si môžete pozrieť na tomto odkaze.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
19 °C / -2 °C
Demeter
Zajtra
Jasno
22 °C / 4 °C
Sabína
Pondelok
Polooblačno
19 °C / 4 °C
Dobromila
Utorok
Polooblačno
19 °C / 4 °C
Klára
Streda
Polooblačno
18 °C / 3 °C
Simona
Štvrtok
Skoro jasno
17 °C / 2 °C
Aurélia
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / 0 °C
Aurélia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd