Nitru zasiahla silná búrka. Zaplavilo niekoľko ciest

Dominik Cenkner

Slovensko ani dnes neobišli búrky. Rovnako ako včera aj tie dnešné sú najintenzívnejšie na západe územia. Najväčšie škody doposiaľ spôsobili v Nitre, kde sa pod vodou ocitlo niekoľko úsekov ciest.

V meste Nitra spadlo za 30 minút aj 20 mm zrážok, pričom radary hovoria o ešte vyšších úhrnoch. Veľké množstvo vody spôsobilo problémy vodičom na cestách.

Zaplavené úseky hlásili na uliciach Štefánikova, Bratislavská, Štúrova či ďalšie. Na cestách buďte preto opatrní.

Často sa totiž vozidlo so šoférom môže dostať do tzv. aquaplaningu, čo je ešte horší stav ako šmyk. Aquaplaning väčšinou vzniká pri rýchlostiach vyšších ako 80 km/h, ale pri malých hĺbkach dezénu (napr. pri opotrebovanej pneumatike) môže nastať aj pri oveľa nižších rýchlostiach. Auto sa vtedy stáva absolútne nekontrolovateľné.

Ak sa do aquaplaningu dostanete, v žiadnom prípade nebrzdite ani nepridávajte plyn a zbytočne netočte volantom. Kolesá sa snažte držať v priamom smere, pomaly povoľte pedál plynu a zošlapnite pedál spojky. Odpor vody by malo auto spomaliť a pneumatika by sa mala opäť dostať do kontaktu s vozovkou.

Aktuálnu polohu búrok môžete sledovať TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
26 °C / 8 °C
Anastázia
Zajtra
Jasno
25 °C / 8 °C
Sviatok práce
Štvrtok
Polooblačno
23 °C / 7 °C
Žigmund
Piatok
Prehánky, búrky
20 °C / 7 °C
Galina
Sobota
Prehánky
20 °C / 5 °C
Florián
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 5 °C
Lesana
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd