Sneženie prichádza a zasiahne postupne celé Slovensko. Túto časť však zasype najviac

Sneženie prichádza a zasiahne postupne celé Slovensko. Túto časť však zasype najviac
Peter Minárik

Za rohom je vlna sneženia, ktorá nás bude sužovať až celé dva nasledujúce dni. Prvé sneženie prinesie už Mikuláš a zasype predovšetkým západné Slovensko. Snehu sa však dočkajú aj inde.

Streda a štvrtok prinesie na Slovensko snehovú nádielku, ktorá zasype viaceré regióny Slovenska. Zatiaľ čo na Mikuláša napadne sneh predovšetkým na západnom Slovensku, tak vo štvrtok bude dominantné sneženie na strednom Slovensku. Bez snehových vločiek však nezostane ani východ.

Pri pohľade na aktuálny radar to tak skvele ešte nevyzerá. Od juhu síce prichádzajú zrážky, ale tie sú ešte na väčšine Maďarska kvapalné a tak to aj zostane. Až niekde pri našich hraniciach začne snežiť.

Prvé zrážky sa už o chvíľu dostanú nad naše územie od juhu, pričom sa rozšíria do rána nad celé západné Slovensko. Ťažisko zrážok sa však bude nachádzať nad Podunajskou nížinou, kde by mali byť zrážky najintenzívnejšie. Zrážky sa nad ďalšie časti Slovenska začnú dostávať až počas dňa.

Západ zasype sneh, no hrozí aj dážď

Mikulášske ráno bude na väčšine západného Slovenska zasnežené a zrážky zasiahnu aj západ stredného Slovenska. V širokej oblasti Podunajskej nížiny sa treba pripraviť na potencionálne problémy, ktoré budú zrážky prinášať.

Do rána, kedy mnohí vyrazia do práce a do školy bude na západnom Slovensku ležať priemerne od 5 do 10 cm čerstvého snehu, pričom najviac snehu napadne na juhu Nitrianskeho a Trnavského kraja.

Ako sme spomínali, tak sneženie sa vyskytne aj v Bratislave. V ranných hodinách môže v našom hlavnom meste ležať od 3 do 5 cm nového snehu. Situácia sa začne komplikovať v Nitrianskom kraji, kde by mohli zrážky postupne prejsť do kvapalného skupenstva a ojedinele hrozí aj výskyt poľadovice.

Sneženie sa rozšíri ďalej

V ranných hodinách sa sneženie postupne rozšíri aj nad Banskobystrický a Žilinský kraj, kde by pri záporných teplotách mohlo počas dňa napadnúť okolo 5-10 cm nového snehu. Zrážky však aj na juhu Banskobystrického kraja môžu prejsť do kvapalného skupenstva.

Východniari, s výnimkou Spiša, zostanú na Mikuláša bez čerstvej snehovej nádielky. Tá by však mala doraziť v noci zo stredy na štvrtok.

Nadchádzajúce hodiny prinesú do oblasti západného Slovenska slušnú snehovú nádielku, no na juhu Nitrianskeho a Banskobystrického kraja bude idylické, zimné počasie narušovať dážď.

Detailnejšie informácie o zrážkach a koľko snehu napadne v jednotlivých častiach Slovenska nájdete na ďalšej strane TU >>>

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd