VIDEO: Na Martinských holiach došlo k hromadnej zrážke. Autá sa šmýkali z kopca

Dominik Cenkner

Aj keď sme dnes písali o tom, že na Slovensko dorazila jar, predsa len existujú výnimky, kde to tak nie je. Príkladom sú horské oblasti či lyžiarske strediská, kde stále vládne zima. A presne to podcenilo hneď niekoľko vodičov, ktorí sa stali účastníkmi hromadnej havárie.

Slovensko zažíva jedny z najteplejších Vianoc v novodobej histórii. Vďaka prílivu veľmi teplého vzduchu od západu počas dňa stúpali teploty na našom území na mimoriadne vysoké hodnoty.

Teplota na bratislavskom letisku sa dnes dostala až na hodnotu +14,8 °C, čo je podľa záznamov najvyššia teplota minimálne od normatívneho roku 1970.

Doteraz najteplejšie Vianoce boli v roku 2009, kedy bolo v Bratislave nameraných +14,1 °C. Naopak, najchladnejšie Vianoce boli v Bratislave v roku 2001, kedy teplota poklesla len k -14,5 °C.

Na niektorých miestach sme však zaznamenali ešte vyššie teploty, a to až nad +15 °C. Stalo sa tak napr. v Malackách, Hurbanove, Bratislave Ivanke, či v Dudinciach.

zdroj: shmu.sk
zdroj: shmu.sk

Na horách vládne zima

Aj keď teploty nad +10 °C zaznamenali napr. aj na severe Slovenska, neznamená to, že zima povedala posledné slovo. Za pravou zimnou atmosférou treba ísť do hôr. 

Vianočné sviatky využíva množstvo ľudí na lyžovačku a práve táto túžba spolu s nepripravenosťou vodičov spôsobila hromadnú haváriu na Martinských holiach. 

Ako môžeme vidieť na videu, cestu, ktorá bola čistý ľad, sa vodiči pokúšali prejsť bez potrebnej zimnej výbavy a teda snehových reťazí.

Aj keď je otázkou, či by im to na takejto vozovke pomohlo. V sebe tak skončilo hneď niekoľko áut.

Našťastie sa incident zaobišiel bez vážnejších zranení. Aká veľká škoda bola na vozidlách známa nie je.

Video je však pripomienkou toho, že aj keď v nížinách panuje jarné počasie, na horách tomu tak nie je a vodiči by to rozhodne nemali podceňovať.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
23 °C / 6 °C
Roland
Zajtra
Skoro jasno
20 °C / 3 °C
Viktória
Sobota
Polooblačno
21 °C / 4 °C
Blažena
Nedeľa
Prehánky, búrky
22 °C / 7 °C
Pankrác
Pondelok
Prehánky, búrky
24 °C / 7 °C
Servác
Utorok
Prehánky
20 °C / 7 °C
Bonifác
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd