Záver februára bude nadpriemerne teplý. Teploty budú stúpať k +18 °C

Záver februára bude nadpriemerne teplý. Teploty budú stúpať k +18 °C
Veronika Salayová

Posledný februárový týždeň bude na Slovensku veľmi teplý a počasie zimu pripomínať nebude. Teploty sa vyšplhajú naozaj vysoko, a to až k +18 °C. 

Meteorologická zima sa chýli k svojmu koncu, no počasie na Slovensku zimu nepripomína už niekoľko dlhých týždňov. Február bol na našom území nadpriemerne teplý a pôjde o najteplejší február na Slovensku v histórii meraní.

Niet sa čo čudovať, keďže teploty od začiatku mesiaca stúpajú vysoko nad priemer, a to až o 10 °C a lokálne aj viac. Takéto teploty sú skôr typické pre apríl než pre zimný február.

Zmätená príroda

Z vysokých teplôt je poriadne zmätená aj príroda, keďže na Slovensku už kvitnú čerešne, lietajú včely a prilietavajú prvé bociany − symboly jari. Zdá sa, že prichádza jar, no zima ešte môže prekvapiť. Prelom mesiacov však bude teplý. 

 

Posledný februárový týždeň nebude iný a bude rovnako nadpriemerne teplý. Teploty dokonca vystúpia k vysokým jarným hodnotám.

Pondelok sa bude niesť v oblačnom a zamračenom charaktere počasia s občasnými prehánkami. Teploty budú stúpať k +16 °C.  Postupne sa však bude na našom území otepľovať a teploty budú každým dňom mierne stúpať.

Dnes najmä dopoludním však bude fúkať aj veľmi silný vietor, a to v okrese Banská Bystrica, Brezno, Poprad, Liptovský Mikuláš a Ružomberok. Na hrebeňoch Tatier sa dnes miestami očakáva výskyt víchrice, ktorá môže v nárazoch dosiahnuť rýchlosť do 135 km/h.

Teploty pôjdu k +18 °C

Utorok a streda budú taktiež zamračené a sychravé s občasnými zrážkami a s teplotami do +17 °C. Slnka a teplých hrejivých lúčov si na začiatku tohto týždňa veľa neužijeme. 

 

Štvrtok prinesie o niečo vyššie teploty, ktoré vystúpia až k +18 °C, a to nielen na juhozápade, ale aj na východe Slovenska. Pracovný týždeň však bude naďalej prevažne oblačný a zamračený s prehánkami. 

Výrazná zmena v charaktere počasia sa nasledujúce dni nekoná. Viac o vývoji teplôt a stručnom popise počasia na daný deň nájdete TU.

V galérii pod článkom nájdete teplotné mapky na každý deň tohto pracovného týždňa. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
24 °C / 7 °C
Žofia
Zajtra
Skoro jasno, búrky
24 °C / 4 °C
Svetozár
Piatok
Dážď
16 °C / 5 °C
Gizela
Sobota
Občasný dážď
23 °C / 5 °C
Viola
Nedeľa
Občasný dážď
23 °C / 5 °C
Gertrúda
Pondelok
Prehánky, búrky
22 °C / 6 °C
Bernard
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd