Búrok sa nezbavíme do konca týždňa. Môžu byť intenzívne

Peter Minárik

Počnúc dnešným dňom začína na našom území ďalšia séria veľmi búrlivých dní, ktorá by mala trvať až do konca tohto týždňa. 

Priaznivci búrok sa môžu tešiť. V nasledujúcich dňoch sa celkom iste oplatí mať oči na radare. Čakajú nás dni s búrkami. Ich predpoveď je pomerne obtiažna a je veľkým otáznikom kde sa začnú tvoriť. Aj preto sa až do konca týždňa zíde radar, kde môžete sledovať ich aktuálny vývoj a pohyb.

Počasie v našej oblasti je totiž pod vplyvom oblasti nižšieho tlaku vo vyšších vrstvách. V rámci tejto oblasti prúdi do našej oblasti teplý a vlhký vzduch. Práve tento vzduch je mimoriadne dobrý na následnú labilizáciu. Vzduch sa bude labilizovať počas denných hodín v priebehu celého nadchádzajúceho týždňa. 

Búrky sa tak začnú vytvárať na mnohých miestach nášho územia, no búrky budú vystrájať aj v okolitých krajinách. Priniesť môžu aj nebezpečné sprievodné javy, ktoré môžu byť aj intenzívne. Napríklad meteorologická služba Estofex už počas dnešného dňa očakáva priaznivé podmienky na východe Poľska a na západe Bieloruska, kde sa môže vyskytnúť aj tornádo. To sa už tento rok vyskytlo nad Európou.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
24 °C / 4 °C
Jarmila
Zajtra
Skoro jasno
25 °C / 8 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 8 °C
Anastázia
Streda
Jasno
25 °C / 8 °C
Sviatok práce
Štvrtok
Polooblačno
23 °C / 7 °C
Žigmund
Piatok
Prehánky, búrky
20 °C / 7 °C
Galina
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd