Dnes ešte letné teploty. Zajtra už prudké ochladenie

Peter Minárik

Dnes do našej oblasti vyvrcholí prílev teplého vzduchu. Ten k nám bude vrcholiť pred blížiacim sa studeným frontom, ktorý začne počasie na našom území ovplyvňovať vo večerných a v nočných hodinách.

Niekoľko dní avizovaná zmena v charaktere počasia je tu. Dnešný deň bude na našom území ešte veľmi teplý, no už zajtra príde na naše územie citeľná zmena v podobe studeného frontu, za ktorým sa k nám dostane chladný pôvodom arktický vzduch a vďaka ktorému sa prepadnú teploty na našom území.

Pred týmto studeným frontom dnes ešte bude na našom území veľmi teplo. Maximálne teploty môžu na našom území stúpať na úroveň +23 až +28 °C, no na juhovýchode Slovenska môže byť ešte teplejšie. Tu by sa teplota mohla ojedinele dostať aj k +30 °C.

Už popoludní však treba počítať s tým, že sa na našom území môžu vyskytnúť prvé prehánky, či búrky. 

Ďalšie zrážky čakajú naše územie počas noci a to predovšetkým severné oblasti Slovenska, kde v dôsledku poklesu teplôt bude klesať aj hranica sneženia. Tá postupne poklesne na úroveň okolo 600 m n.m. Do rána tak môže byť v niektorých oblastiach aj bielo.

Počas noci však už na celé naše územie zavíta chladnejší vzduch, čo pocítime na teplotách na našom území v priebehu zajtrajšieho dňa. Teploty by sa mali pohybovať už len od +11 do +17 °C. 

Chladnejšie počasie by pritom malo na našom území zotrvať aj nasledujúce dni. Vyzerá to tak, že máj by sa mal niesť v chladnejšom duchu počasia. Viac o vývoji na nasledujúce dni nájdete TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
23 °C / 6 °C
Bonifác
Zajtra
Skoro jasno
24 °C / 7 °C
Žofia
Štvrtok
Skoro jasno, búrky
24 °C / 4 °C
Svetozár
Piatok
Dážď
16 °C / 5 °C
Gizela
Sobota
Občasný dážď
23 °C / 5 °C
Viola
Nedeľa
Občasný dážď
23 °C / 5 °C
Gertrúda
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd