Päť nezvestných skiaplinistov je mŕtvych. Pátranie po poslednom z nich pokračuje

Päť nezvestných skiaplinistov je mŕtvych. Pátranie po poslednom z nich pokračuje
Veronika Sádovská

Švajčiarska polícia v pondelok oznámila, že našli telá piatich zo šiestich švajčiarskych lyžiarov, ktorí sa cez víkend stratili neďaleko hory Tete Blanche. Pátranie po poslednom z nich pokračuje.

Päť zo šiestich švajčiarskych turistov, ktorí sa v sobotu stratili neďaleko hory Tete Blanche vo výške asi 3 706 metrov nad morom, zomrelo, informovala v pondelok kantonálna polícia vo švajčiarskom Valais. Dodala, že po poslednom skialpinistovi sa stále pátra.

Telá zosnulých lyžiarov objavili v nedeľu v Tête Blanche.

 

Náročné poveternostné podmienky

Lyžiari sa stratili na polceste medzi Zermattom a Arollou neďaleko hory Matterhorn. Ako v nedeľu informovala polícia, pátraciu akciu sťažilo počasie. „Poveternostné podmienky sú momentálne veľmi zlé, čo veľmi sťažuje záchrannú akciu,“ informovali v nedeľu policajti.

Trasa Zermatt-Arolla sa nachádza na hraniciach Švajčiarska a Talianska. Podľa polície boli od nahlásenia nezvestnej osoby v pohotovosti všetky záchranné zložky na oboch stranách trasy.

Výlet sa skončil tragicky

Búrka na juhu Álp a vysoké riziko pádu lavín zabránili vrtuľníkom a záchranárom priblížiť sa k oblasti, uviedla ešte v nedeľu polícia.

 

Lyžiari boli podľa polície vo veku od 21 do 58 rokov. Piati z nich boli členovia jednej rodiny z kantónu Valais, zatiaľ čo šiesta osoba bola z kantónu Fribourg.

Zermatt je obľúbené horské stredisko známe hlavne pre lyžiarov a láka turistov z celého sveta.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd