Pred počasím varujú aj vo Francúzsku

Peter Minárik

Silný vietor začne vo Francúzsku už túto noc spôsobovať problémy. Okrem nárazového vetra sa očakávajú aj výrazné zrážky.

V Alpes-Maritimes bola vydaná červená výstraha, kvôli dažďu a povodniam s predpokladaným množstvom 250 mm, miestami až 300 mm, a to hlavne v údoliach Roya, Tinée a Vésubie a v oblastiach Grasse.

Okrem červenej výstrahy je v platnosti aj oranžová výstraha pre Alpes-de-Haute-Provence, Hautes-Alpes a Ardèche pre rovnaký fenomén, s očakávanými zrážkami 100 až 130 mm, miestami až 150 mm.

Silný južný vietor sa objaví počas noci zo štvrtka na piatok v údolí Rhôny a prilahlých oblastiach s rýchlosťou 80 až 100 km/h v nížinách a 120 km/h na hrebeňoch. Pre tento jav je v oblastiach Rhône, Isère, Loire, Haute-Loire, Drôme a Ardèche vyhlásená oranžová výstraha.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd