Veľkonočný pondelok bude veľmi teplý. Predpoveď na dnešný deň mnohých poteší

Veľkonočný pondelok bude veľmi teplý. Predpoveď na dnešný deň mnohých poteší
Veronika Sádovská

Pripravte sa, že dnešný deň bude znova extrémne teplý na túro ročnú dobu. Dnes vyvrcholí prílev teplého vzduchu a aj prachu zo Sahary. Večer totiž prídu zrážky a prach spadne na zem.

Dnešný deň vyvrcholí počasie, ktoré tu máme už od začiatku veľkonočných sviatkov. Hlboká tlaková výš so stredom nad Britskými ostrovmi do našej oblasti tlačí extrémne teplý vzduch od juhozápadu. Teploty tak aj dnes pôjdu nahor a zároveň vyvrcholí aj táto vlna saharského prachu.

 

Dnes bude znova veľmi teplo

Aj dnešné teploty budú nadpriemerne vysoké na túto ročnú dobu. Najvyššia denná teplota sa bude pohybovať od +21 °C na severe stredného Slovenska až po +26 °C. Na juhu stredného a východného Slovenska dokonca aj teplejšie. 

Už včera sme zaznamenali na Slovensku prvý letný deň. Je veľmi pravdepodobné, že podobná situácia nastane aj dnes. Aktuálne máme na našom území teploty podobné tým, ktoré sa bežne vyskytujú v júni.

Večer dorazia zrážky, vznikúť môžu aj BÚRKY

Už večer sa však počasie zmení a dorazí k nám studený front. Ten ukončí sériu veľmi teplých dní výdatným dažďom. Na čele tohto frontu sa môžu tvoriť aj búrky.

 

Tento front postupne prejde od západu celým Slovenskom a prinesie ochladenie. Okrem neho ale spôsobí, že na zem spadne aj obrovské množstvo saharského prachu, ktorý teraz vidíme v ovzduší.

Týmto studený front ukončí dva extrémne javy - vysoké teploty, ktoré na túto ročnú dobu vôbec nie sú bežné a vysokú koncentráciu saharského prachu v ovzduší. Už zajtra sa ochladí aj o 10 °C a tešiť sa môžete aj na vyčistený vzduch.

Predpoveď na viac dní pre vaše mesto nájdete aj tu.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Zina
Zajtra
Prehánky, búrky
26 °C / 7 °C
Júlia
Štvrtok
Polooblačno
26 °C / 8 °C
Želmíra
Piatok
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Ela
Sobota
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Urban
Nedeľa
Prehánky, búrky
25 °C / 9 °C
Dušan
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd