Husté sneženie spôsobilo zrážku dvoch vlakov. Viac ako 500 ľudí sa zranilo

Husté sneženie spôsobilo zrážku dvoch vlakov. Viac ako 500 ľudí sa zranilo
Zuzana Macháčová

Studená vlna počasia už niekoľko dní panuje v Číne. V Pekingu sa došlo aj k nešťastiu, keď sa na klzkých koľajach zrazili dva vlaky metra. 

Cez víkend opäť v mnohých čínskych provinciách husto snežilo a nepriaznivé počasie spôsobilo mnohé problémy v doprave. Ako informovala národná televízia CCTV, mesto Weihai v provincii Šan-tung bolo zakryté pod 50 cm snehovou nádielkou.

Zatvorené školy

Cestná premávka je v hlavnommeste od štvrtku obmedzená. V Pekingu sa dokonca na klzkých koľajach zrazili dva vlaky metra. Jeden z nich musel núdzovo zabrzdiť, čo spôsobilo jeho zrážku s vlakom idúcim za ním.

Až 515 ľudí bolo prevezených do nemocnice, so zlomeninou skončilo 102 ľudí. V provincii Kuang-tung v sobotu v dôsledku nízkych teplôt a silnému vetru úrady pozastavili aj osobné trajekty. V mnohých mestách školy prešli na dištančné vzdelávanie. 

Teploty zostanú nasledujúci týždeň vo väčšine oblastí Číny nízke. Očakáva sa, že sever Číny, najmä Vnútorné Mongolsko a Dongbei, bude v tomto ročnom období oveľa chladnejší ako zvyčajne.

Môže byť až -47,9 °C

Meteorológovia predpovedajú, že v meste Yichun neďaleko ruských hraníc môžu teplomery ukazovať až -47,9 °C. Ak sa predpovede naplnia, tak pôjde o najnižšiu nameranú hodnotu od začiatku meraní.

Predpovede naznačujú, že chladné počasie zasiahne aj Južnú Kóreu a Japonsko. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd