Prvé dnešné búrky sú tu. Búrlivo bude dnes najmä v týchto lokalitách

Prvé dnešné búrky sú tu. Búrlivo bude dnes najmä v týchto lokalitách
Zuzana Macháčová

Ani dnes sa bez búrok nezaobídeme. Tie sa dnes presunuli do ďalších regiónov Slovenska. Taktiež môžu byť sprevádzané prívalovými dažďami, vetrom a krupobitím. Kde bude dnes búrlivo?

Včera Slovensko zasiahla vlna silných búrok, ktoré napáchali v zasiahnutých regiónoch nemalé škody. Počasie je aj dnes pod vplyvom studeného frontu, ktorý prináša na naše územie prvé dnešné búrky. 

Prvá búrky dnes vznikla nad pohraničím v okrese Snina. Aktuálne sa búrky tvoria na severovýchodne od obce Hostovice a juhozápadne od Bardejova.

Zatiaľ ide skôr o slabšie búrky, no v nasledujúcich hodinách budú búrky naberať na intenzite. Detekcie zatiaľ na našom území zaznamenali 50 bleskov. 

Intenzívnejšie búrky v nasledujúcich hodinách zasiahnu východné Slovensko, ale aj stredné Slovensko.

Búrky budú sprevádzané opäť krupobitím

Aj včerajšie búrky priniesli intenzívne zrážky, ale aj krupobitie. Na Záhorí v obci Senica museli vyhlásiť mimoriadny stav v dôsledku zaplavených ciest, dvorov a záhrad rodinných domov. 

Takéto intenzívne búrky sa očakávajú aj dnes. Búrky sa vyskytnú najmä v Banskobystrickom, Košickom, Žilinskom a Prešovskom kraji, kde je vydaný 1. stupeň výstrahy pred búrkami. 

Pri búrkach môže spadnúť až do 30 mm zrážok. Vietor zosilnie a v nárazoch môže dosahovať až 85 km/h. 

Búrková činnosť môže byť aj dnes  sprevádzaná nebezpečnými sprievodnými javmi ako prívalové zrážky či krupobitie, preto si treba dávať aj dnes pozor. 

Západ Slovenska sa zo včerajších búrok stále spamätáva, no dnes si od búrok môžu oddýchnuť. Situáciu naďalej sledujeme v našom ONLINE prenose

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
12 °C / -3 °C
Jela
Zajtra
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd