Prvé búrky sa dnes vyskytli na východe. Postupne ich môže byť viac

Dominik Cenkner

Krásnemu a teplému počasiu je dnešným dňom na Slovensku nateraz koniec. Oblačnosti pribúda a na východe sa vyskytujú už aj prvé búrky.

Za zmenu počasia môžeme „vďačiť“ studenému frontu. Ten bude dianie u nás ovplyvňovať nielen dnes, ale aj počas nasledujúcich dní.

Z rána sme ešte na celom Slovensku mali jasnú a bezoblačnú oblohu. Od juhozápadu postupne začala oblačnosť pribúdať a neskôr sa začala tvoriť aj v horských oblastiach v centrálnej a východnej časti krajiny.

Práve na krajnom východe sa dnes po 14. hodine vyskytli prvé búrky. Tie sú sprevádzané aj pomerne výdatnejšími zrážkami. Postupne však narastá aj blesková aktivita, keď detekcie bleskov zaznamenali vyše 20 úderov bleskov.

Z radarových informácií vyplýva, že v takých Medzilaborciach či v okolí Sniny mohlo pri búrkach spadnúť aj viac ako 20 mm zrážok.

Ochladí sa a rozprší

Dnešné búrky budú sprevádzané predovšetkým zosilnením zrážkovej činnosti, no v jadrách jednotlivých búrkových buniek sa môžu vyskytovať aj krúpy.

Postupne však búrky vystrieda ochladenie a dážď. Zamrznutí svätí teda mrazy neprinesú, ale výraznejšiu zmenu počasia áno.

Už počas nadchádzajúcej noci možno očakávať výraznejšie zrážkové úhrny. Dážď by sa mal vyskytovať na mnohých miestach nášho územia, pričom zotrvávať by mal až do soboty.

Aktuálnu polohu zrážok a búrok môžete sledovať prostredníctvom nášho iRadaru.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Zajtra
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Streda
Prehánky
17 °C / 1 °C
Richard
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd