Intenzívny lejak poškodil väzenský plot. Utieklo viac ako 100 väzňov

Intenzívny lejak poškodil väzenský plot. Utieklo viac ako 100 väzňov
Dominik Cenkner

Po silnom lejaku, ktorý počas týždňa zasiahol časť Nigérie, utieklo z väznice so strednou ostrahou v meste Suleja najmenej 119 väzňov. Množstvo vody totiž poškodilo plot.

Podľa vyhlásenia, ktoré podpísal dôstojník pre styk s verejnosťou veliteľstva Federálneho územia hlavného mesta (FCT) Adamu Duza, bolo po okamžitej aktivácii mechanizmu opätovného zadržania v spolupráci so sesterskými bezpečnostnými agentúrami chytených a vzatých do väzby najmenej 10 utečencov.

„Silný lejak, ktorý trval niekoľko hodín v noci na stredu, spôsobil spúšť v stredne zabezpečenom väzenskom centre, Suleja v Nigérii, ako aj v okolitých budovách. Zničil časť väzenského zariadenia vrátane jeho obvodového plota, čím umožnil útek celkovo 119 väzňov tohto zariadenia,“ píše sa vo vyhlásení.

 

Služba okamžite aktivovala svoje mechanizmy na opätovné získanie väzňov a v spolupráci so sesterskými bezpečnostnými agentúrami robia všetko pre to, aby zvyšných utekajúcich väzňov znovu chytila.

Stavajú aj nové väznice

Množstvo väzníc v Nigérii je zastaraných, a tak stačí málo, napr. aj v podobe nepriazne počasia, a zo zariadení môžu ujsť aj ďalšie osoby. Aj preto sa kompetentné osoby zaoberajú zlepšením podmienok i samotnej bezpečnosti.

Nateraz v krajine prebieha výstavba 6 supermoderných väzenských centier s kapacitou 3000 miest. Prebiehajú aj viaceré rekonštrukcie súčasných väzníc.

 

„Väzenská služba chce ubezpečiť verejnosť, že situáciu pozorne monitoruje a že tamojší obyvatelia by sa mali venovať svojim záležitostiam bez obáv a prekážok. Verejnosť ďalej vyzývame, aby si dávala pozor na utekajúcich väzňov a akýkoľvek podozrivý pohyb nahlásila najbližšej bezpečnostnej agentúre,“ píše sa vo vyhlásení.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
24 °C / 10 °C
Pankrác
Zajtra
Polooblačno
22 °C / 7 °C
Servác
Utorok
Jasno
23 °C / 6 °C
Bonifác
Streda
Skoro jasno
24 °C / 7 °C
Žofia
Štvrtok
Skoro jasno, búrky
24 °C / 4 °C
Svetozár
Piatok
Dážď
16 °C / 5 °C
Gizela
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd