Na východe dnes výdatný dážď

Ľubomír Franko

Počasie dnes ovplyvňuje oblasť nižšieho tlaku vzduchu so stredom nad Poľskom. Cez naše územie bude zároveň postupovať zvlnený studený front, ktorý sa momentálne vyskytuje nad východným Slovenskom. Na samotnom fronte sa budú aj počas dnešného dňa vyskytovať početné prehánky a búrky, no prinesie najmä dážď.

Búrky sa môžu objaviť počas celého dňa a ich výskyt sa nedá predpovedať. Vyskytnúť sa môžu prakticky kdekoľvek v oblasti východného Slovenska. Na strednom Slovensku sa očakávajú len ojedinele a na západe sa dnes búrky neočakávajú.

Hlavným problémom však bude dážď. Počas dnešného dňa sa očakávajú vysoké úhrny zrážok v oblasti východného Slovenska, cez ktoré môže prejsť niekoľko zrážkových pásiem. Dážď bude intenzívny a na viacerých miestach naprší 20 až 40 milimetrov. Ojedinele môže napršať viac, až do 60 mm.

Zrážky začnú potupne od západu ustávať. Na západe sa začne vyčasovať už dopoludnia, na východe prestane pršať vo večerných hodinách a v prvej polovici noci.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd