Dnes začne byť opäť búrlivo. Kde sa búrky vyskytnú?

Dnes začne byť opäť búrlivo. Kde sa búrky vyskytnú?
Zuzana Macháčová

Po pokojnom a slnečnom pondelku nastáva zmena. Dnes pribudne oblačnosť a s ňou opäť aj búrky. Kde sa vyskytnú?

O pokojnú situáciu na začiatku týždňa sa postaral v atmosfére výbežok tlakovej výše, ktorý k nám zasahoval od juhozápadu. V teplom a vlhšom vzduchu bude k nám od severozápadu zasahovať brázda nízkeho tlaku vzduchu, ktorá dnes ovplyvní počasia u nás. 

Teploty sa počas utorka výraznejšie nezmenia. Budú sa pohybovať v intervale od +23 °C do +28 °C, na juhozápade bude až do +30 °C. Zrážky sa vyskytnú na viacerých miestach nášho územia, a to najmä na strednom Slovensku.

Dnes začne byť opäť búrlivo

Dnes sa totiž začnú na našom území opäť objavovať búrky. Po krátkej pauze tak bude opäť búrlivo a počasie bude premenlivé. Búrky sa budú tvoriť najmä v hornatých oblastiach stredného Slovenska. Budú sprevádzané prívalovými lejakmi, prípadne aj menším krupobitím. Pri búrkach vietor prechodne zosilnie.

Ak sa chystáte dnes na turistiku do Vysokých a Nízkych Tatrách, Veľkej Fatry, Kremnických a Štiavnických vrchov či do iných lokalít najmä stredného Slovenska, tak turistiku radšej odložte. 

Na horách dnes pribudne dnes oblačnosť a môžu sa vyskytnúť prehánky, ale aj náhla búrka, preto buďte veľmi opatrní a dávajte si pozor. 

Počasie na dnes 

Na západnom Slovensku bude dnes veľká, neskôr zmenšená oblačnosť s dažďom alebo prehánkami. Avšak ojedinele sa môžu vyskytnúť aj lokálne búrky. Teplota sa bude pohybovať od +25 °C do +30 °C. 

Aj na strednom Slovensku bude v utorok spočiatku prevažne veľká oblačnosť. Na viacerých miestach tu bude pršať a môžu sa vyskytnúť aj búrky. Podvečer sa oblačnosť od západu zmenší. Teplota vystúpi na +23 °C až +28 °C. 

Východné Slovensko čaká z rána veľká oblačnosť, miestami s prehánkami, dažďom a tiež aj s búrkami. Popoludní sa oblačnosť ojedinele zmenší. Teplota +24 °C až +28 °C. 

Búrky dnes len začínajú a búrlivo bude aj počas nasledujúcich dní. V stredu a vo štvrtok bude búrok pomerne veľa. Búrky budú frontálne a prinesú so sebou množstvo zrážok. Hroziť budú najmä prívalové povodne. Celú situáciu budeme sledovať a informovať vás v ďalších článkoch. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Zina
Zajtra
Prehánky, búrky
26 °C / 7 °C
Júlia
Štvrtok
Polooblačno
26 °C / 8 °C
Želmíra
Piatok
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Ela
Sobota
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Urban
Nedeľa
Prehánky, búrky
25 °C / 9 °C
Dušan
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd