Kvôli snehovej kalamite sa z Argentíny nemôže dostať vyše 2000 vodičov kamiónov

Dominik Cenkner

Nemáte radi letné horúčavy? Nasledujúci článok vás poriadne schladí. Na južnej pologuli vládne zima, a to so všetkým čo k tomu patrí.

Kým Európu zasiahla ďalšia vlna horúčav, ktorá môže byť jedna z najhorších v histórii, južnú pologuľu trápi zima. Niet sa čomu diviť, zákony vesmíru a počasia sú jasné.

Zimné počasie preto zasiahlo viacero regiónov. Spomeňme napr. Austráliu, kde po povodniach v Novom Južnom Walese dorazil mráz. Oveľa väčšie problémy však majú v Argentíne.

Nekonečne dlhý rad kamiónov lemuje argentínsku stranu tunela Krista Spasiteľa. Dôvodom ťažkostí bolo uzavretie hraničného priechodu, spôsobené obrovskou snehovou búrkou.

Cez okolie Argentíny a Čile sa prehnala silná snehová búrka. V dôsledku intenzívnych zrážok bol priesmyk s tunelom pomenovaný ako Tunel Krista Spasiteľa spájajúci obe krajiny úplne zasnežený. Počasie spôsobilo na diaľnici veľa ťažkostí.

Niektorí vodiči čakajú týždeň

Nákladné autá pokrývala snehová perina. Pre vodičov, z ktorých niektorí čakajú na otvorenie hraničného priechodu aj týždeň, to určite nie sú ľahké časy.

Miestne médiá odhadujú, že približne 2800 vozidiel stále čaká na opustenie Argentíny. Jednou z ľudí, ktorí chcú prekročiť hranice, je Dariane Loch Bolson.

Tá denne jazdí na kamióne po Brazílii. Žena spomenula, že na vstup do Čile a vyloženie nákladiaku čakala päť dní. Kedy budú môcť ísť ďalej, zatiaľ nevie.

Meteorológovia informujú, že v oblasti okrem sneženia panujú aj mrazivé teploty. A to až okolo -11 °C.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd