Od pondelka mrazy. Niekde aj celodenné

Peter Minárik

Zima klope na dvere. V nedeľu postúpi od severu cez naše územie studený front a za ním k nám medzi tlakovou výšou so stredom nad Severným morom a tlakovou nížou so stredom nad Ruskom bude od severu prenikať studený, pôvodom arktický vzduch. Tento vzduch prinesie aj určitú vlhkosť, ktorá sa však prejaví najmä na severe. Už včera sme v tejto novinke informovali, že snehu sa dočkajú najmä severné regióny Slovenska a v najchladnejších lokalitách ako aj na severných náveterných stranách hôr môže napadnúť aj viac ako 20 cm snehu.

Sneh tak príde najmä na sever, ale čo príde na takmer celé územie sú mrazy. V noci bude od pondelka mrznúť na celom našom území. Teploty budú klesať na -3 až -10°C, ale v dolinách a v kotlinách môžu teploty klesať aj pod -10°C.

V severnej časti územia budú veľmi nízke aj denné teploty. Dokonca sa tu očakávajúc celodenné mrazy. Na juhu by malo byť do +3 až +4°C.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd