Zázrak: Trojročné dievčatko prežilo 65 hodín v troskách po zemetrasení v Izmire

Dominik Cenkner

Najmä juhozápadná časť Turecka sa ešte stále spamätáva z ničivého zemetrasenia. To sa stalo ešte v piatok 30. októbra a spôsobilo obrovské škody.

Epicentrum zemetrasenia sa nachádzalo v hĺbke 10 km, len 18 km severovýchodne od oblasti Néon Karlovásion v Grécku. Oblasť navyše po otrasoch zasiahla aj vlna tsunami.

Údaje o sile zemetrasenia sa rôznia. Európske stredomorské seizmologické centrum a americká vedeckovýskumná vládna agentúra US Geological Survey uvádzajú, že zem sa triasla o sile až 7,0 magnitúdy. Observatórium v Istanbule uvádza číslo 6,9. Turecká agentúra pre zvládanie kríz 6,6.

Tak či onak išlo o mimoriadne silné zemetrasenie. Doposiaľ úrady hlásia najmenej 81 obetí. Doslova ako zázrak potom vyznievajú informácie o preživších, ktorí boli pod sutinami niekoľko hodín.

V sobotu sme vás informovali o matke s troma deťmi, ktorých sa podarilo zachrániť po 18 hodinách. Ešte väčšie šťastie malo len trojročné dievčatko. To vytiahli z trosiek po neuveriteľných 65 hodinách.

Dojatie neskrývali všetci, ktorí tento moment videli na vlastné oči. Niektorí z nich začali spontánne tlieskať. Žiaľ, množstvo ľudí toľko šťastia mať nebude. Šance, že takýchto správ bude pribúdať, sú každou hodinou nižšie, až priam nulové.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
25 °C / 10 °C
Florián
Zajtra
Prehánky, búrky
25 °C / 5 °C
Lesana
Pondelok
Prehánky, búrky
23 °C / 5 °C
Hermína
Utorok
Prehánky, búrky
24 °C / 6 °C
Monika
Streda
Prehánky
21 °C / 4 °C
Ingrida
Štvrtok
Polooblačno
23 °C / 6 °C
Roland
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd