Kvôli nevychovaným turistom zablokujú tento obľúbený výhľad. Dychberúcu fotografiu si už neurobíte

Kvôli nevychovaným turistom zablokujú tento obľúbený výhľad. Dychberúcu fotografiu si už neurobíte
Veronika Sádovská

Dychebrúce fotografie hory Fudži z tohto obľúbeného výhľadu si už nespravíte. Kvôli turistom, ktorí sa nevedia správať ho zablokujú.

Nespratní turisti v japonskom meste Fudžikawagučiko sa nevedia správať, ignorujú dopravné značky či iné upozornenia. Vedenie mesta sa tak rozhodlo ikonický výhľad na horu Fudži zablokovať.

Japonské úrady sa rozhodli na toto miesto osadiť obrovskú čiernu bariéru, ktorá bude brániť vo výhľade na túto najvyššiu japonskú sopku a zároveň aj najvyšší vrch tejto ázijskej krajiny.

Istý nemenovaný predstaviteľ mesta Fudžikawagučiko informoval, že s osádzaním sieťovej bariéry, ktorá bude vysoká 2,5 metra a dlhá zhruba 20 metrov, sa začalo už tento týždeň. „Je poľutovaniahodné, že to musíme urobiť kvôli niektorým turistom, ktorí nedokážu rešpektovať pravidlá," povedal pre AFP.

 

Ikonický výhľad, ale nespratní turisti

Sopečnú horu Fudži si zvykli fotografovať z mnohých miest letoviska Fudžikawagučika, odkiaľ je dobre viditeľná. Obzvlášť obľúbená je vyhliadka, kde sa majestátna sopka nachádza za obchodom so zmiešaným tovarom zo siete Lawson. Na sociálnych sieťach označujú miesto za "veľmi japonské" práve kvôli kontrastu civilizácie a prírody.

Zahraniční turisti sa však podľa predstaviteľov mesta často nesprávajú dobre, miesto býva preľudnené a oni ignorujú dopravné značky či upozornenia. Práve preto sa mesto rozhodlo nainštalovať v tejto lokalite zmienenú obrovskú bariéru.

Pred náporom turistov má okrem iného chrániť aj priľahlú zubnú kliniku. Aj pred ňou totiž turisti občas parkujú bez povolenia a dokonca sa našli aj takí, ktorí sa pre lepší výhľad na horu Fudži pokúšali vyliezť na jej strechu. Mesto si podľa slov jeho predstaviteľa neželalo, aby situácia dospela až do tohto bodu, v súčasnosti však plánuje zástenu osadiť a ponechať až do vtedy, kým nedôjde k zlepšeniu správania turistov.

 

Nie je to prvý prípad

Ani zďaleka to nie je prvý prípad, keď nevychovanosť ľudí prinútila vedenie mesta urobiť takýto vážny krok. Opatrenia tohto druhu už prijalo aj Kjóto, kde tento rok zakázali turistom v dôsledku ich nevhodného správania vstup do bočných uličiek štvrte, v ktorej žijú tradičné gejše Gion.

Iba v tomto meste si Maiko (ženy, ktoré sa učia za gejše) češú vlasy do pre nich charakteristického účesu, nosia Kimono s pásom Obi a vysoké drevené topínky koppori.

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Zamračené
22 °C / 4 °C
Svetozár
Zajtra
Búrky
20 °C / 5 °C
Gizela
Sobota
Búrky
23 °C / 5 °C
Viola
Nedeľa
Búrky
25 °C / 5 °C
Gertrúda
Pondelok
Prehánky, búrky
25 °C / 6 °C
Bernard
Utorok
Prehánky, búrky
24 °C / 7 °C
Zina
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd