Na Slovensko sa vracia HORÚCE počasie. Teploty budú stúpať k +30 °C

Na Slovensko sa vracia HORÚCE počasie. Teploty budú stúpať k +30 °C
Veronika Salayová

Po výraznom ochladení budú teploty opäť stúpať k letným úrovniam. Víkend bude znovu teplý a vysoké teploty na našom území vyvrcholia v nedeľu.

Zatiaľ čo teploty za posledných 48 hodín klesli, nezúfajte, lebo sa k nám blíži nová vlna horúčav. Od dnešného dňa po prechode nevýrazného studeného frontu budú v najbližších dňoch opäť výrazne stúpať teploty.

Z juhozápadnej Európy mieri k nám subtropická vzduchová hmota z Azorských ostrovov, ktorá sa postará o prílev horúceho vzduchu do západnej aj strednej Európy vrátane Slovenska.

Začína sa výrazné oteplenie

Teploty pôjdu opäť veľmi vysoko, a to v niektorých lokalitách o 10 až 14 °C nad normál, čo je vzhľadom na aktuálny dátum vysoká hodnota. 

 

Nárast teplôt bude badateľný vo štvrtok, ale najmä v piatok vďaka výdatnému slnečnému žiareniu na takmer celom našom území. Maximálne teploty budú dosahovať 20 až 24 °C. 

Víkend však bude na Slovensku ešte teplejší. V sobotu maximálne teploty dosiahnu letnú hranicu +25 °C a tento víkendový deň bude aj pomerne jasno, lokálne aj oblačno. Sobota bude priam ideálna na aktivity v exteriéri. 

V nedeľu bude najteplejšie, no hrozia aj búrky

Ako sme avizovali, v nedeľu vyvrcholí prílev horúceho vzduchu zo západu a teploty budú atakovať tropickú hranicu +30 °C. Teploty sa na väčšine nášho územia vyšplhajú na+25 až +28 °C, lokálne môžu vystúpiť aj viac.

Slniečka však bude v nedeľu o niečo menej ako v sobotu a v nedeľu poobede už hrozia aj možné búrky, takže treba počítať aj s touto možnosťou.

 

Pondelok bude ešte teplý, no premenlivý a aj tento deň hrozia možné búrky. Následne sa teploty výrazne prepadnú a čaká nás výrazné ochladenie.

Avšak o tomto ochladení vás budeme podrobne informovať v nasledujúcich článkoch. Vývoj teplôt na nasledujúce dni nájdete TU

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Búrky
20 °C / 5 °C
Gizela
Zajtra
Búrky
23 °C / 5 °C
Viola
Nedeľa
Búrky
25 °C / 5 °C
Gertrúda
Pondelok
Prehánky, búrky
25 °C / 6 °C
Bernard
Utorok
Prehánky, búrky
24 °C / 7 °C
Zina
Streda
Prehánky, búrky
26 °C / 7 °C
Júlia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd