Na Slovensku udreli prvé blesky. Kam má búrka namierené?

Ema Bazhaykin

Krátko poobede dorazilo búrky nad južné Slovensko. Priniesli so sebou aj bleskovú aktivitu.

Po búrlivej noci najmä na západe a severozápade Slovenska, sme si dnes v dopoludňajších hodinách od nebezpečného počasia na chvíľu oddýchli.

Dnešná noc priniesla na západ a severozápad Slovenska okrem výrazných zrážok aj silný vietor (miestami zúril až o sile 70 km/h). Na Orave silný vietor dokonca vyvracal stromy a na Kysuciach výraznejšie dažde priniesli aj viac ako 10 mm zrážok. Najviac ich spadlo v Turzovke – až 17 mm.

Na juhu Slovenska udreli prvé blesky

Už krátko poobede sa však podľa očakávaní objavili prvé búrky na juhu Slovenska. Krátko pred druhou hodinou poobede sa začali tvoriť búrky v teplejších lokalitách Slovenska a v okolí Štiavnických vrchov doposiaľ udrelo už 88 bleskov

 

Keďže južné regióny Slovenska by sa v priebehu dnešného dňa mali ešte nachádzať v teplejšom vzduchu oproti západu a severu, na vlniacom sa studenom fronte sa počas dnešného dňa očakávajú ďalšie zrážky, prehánky a búrky.

Sever a západ Slovenska si na dnes môže vydýchnuť

Sever a západ Slovenska bude dnes od búrok ušetrený. Na možné búrky sa treba pripraviť najmä na strednom, južnom Slovensku a v častiach východného Slovenska. 

Na južnom Slovensku, prípadne na Gemeri, nie sú vylúčené lokálne aj silnejšie multicely, ktoré by mohli priniesť výdatné zrážky či ojedinelé krúpy. Pozor si treba dať aj na zosilnený vietor. 

 

Búrky by mali dnes podvečer postupne zoslabnúť a zaniknúť. Vývoj dnešných búrok sledujte s nami alebo na našom radare.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Búrky
25 °C / 5 °C
Gertrúda
Zajtra
Prehánky, búrky
25 °C / 6 °C
Bernard
Utorok
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Zina
Streda
Prehánky, búrky
26 °C / 7 °C
Júlia
Štvrtok
Polooblačno
26 °C / 8 °C
Želmíra
Piatok
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Ela
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd