Začali sa tvoriť búrky. Zatiaľ mimo Slovenska

Peter Minárik

Prvé búrky sa vytvárajú nad Maďarskom, nad Českom, no najaktívnejšie sú búrky v oblasti Nemecka. V nadchádzajúcich minútach bude búrková aktivita narastať.

Prvé búrky sa už tvoria v našej oblasti. Najintenzívnejšie búrky sa v týchto chvíľach vyskytujú v Nemecku, kde na juhu krajiny dokonca zaznamenali aj výskyt krúp.

Búrlivo je aj v Česku a to predovšetkým na česko-nemeckom pohraničí. Pre nás zaujímavý vývoj je aj nad Maďarskom, odkiaľ sa búrky môžu dohnať aj nad naše územie.

Na našom území je aktuálne zatiaľ pokoj. Búrky sa očakávajú na západnom Slovensku, no v najbližšej dobe sa vo východnej časti Slovenska vplyvom doznievajúcich zrážok nebudú vyskytovať. Iné to však bude na západe.

 

Prvá silnejšia prehánka sa vytvorila priamo nad Bratislavou. Zatiaľ však táto prehánka nie je bleskovo aktívna a priniesla len dážď. V západnej časti západného Slovenska však v najbližších chvíľach začnú vznikať nové búrkové bunky.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Búrky
20 °C / 5 °C
Gizela
Zajtra
Búrky
23 °C / 5 °C
Viola
Nedeľa
Búrky
25 °C / 5 °C
Gertrúda
Pondelok
Prehánky, búrky
25 °C / 6 °C
Bernard
Utorok
Prehánky, búrky
24 °C / 7 °C
Zina
Streda
Prehánky, búrky
26 °C / 7 °C
Júlia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd