Búrky zaplavujú cesty a lámu stromy. Padajú aj väčšie krúpy

Veronika Sádovská

Búrky páchajú dnes na východe škody. Cesty v mestách sú zaplavené a vietor láme stromy či konáre. Padali aj väčšie krúpy.

Búrky a lejaky sa dnes vyskytujú na celom Slovensku. Ráno a okolo poludnia boli len na západe a strede Slovenska, popoludní však naplno udreli aj na východ. Tam spôsobujú aj škody. 

Intenzívne lejaky spôsobili, že cesty v Košiciach či vo Vranove sú pod vodou. V týchto mestách padali aj väčšie krúpy, ktoré po roztopení ešte viac dvihli hladinu vody na cestách.

Búrky prinášajú aj silný vietor

Búrky sprevádza aj silný vietor. Ten lámal konáre a stromy, ktoré popadali na cesty hneď na niekoľkých úsekoch.

Pri Domaši za Novou Kelčou v smere do Holčíkoviec spadol na cestu strom a takisto aj vo Vranove nad Topľou. Konáre komplikujú prejazd v samotných Košiciach a okolí, ale aj za Tuhrinou v smere do Opinej.

Voda na cestách je veľmi kalná, hlavne v hornatých oblastiach, kde steká z priľahlých vrchov, preto sú cesty aj plné blata. 

Búrky sa očakávajú až do večerných hodín, pričom vyskytnúť sa môžu na celom území Slovenska.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky, búrky
23 °C / 6 °C
Monika
Zajtra
Prehánky
18 °C / 6 °C
Ingrida
Štvrtok
Polooblačno
23 °C / 6 °C
Roland
Piatok
Skoro jasno
20 °C / 3 °C
Viktória
Sobota
Polooblačno
21 °C / 4 °C
Blažena
Nedeľa
Prehánky, búrky
22 °C / 7 °C
Pankrác
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd