Počasie na Vianoce. Štedrý deň bude upršaný. Potom príde zima

Peter Minárik

Tohtoročné Vianoce prinesú na naše územie ochladenie. Štedrý deň bude ešte teplý a upršaný, no potom sa výraznejšie ochladí a príde ku nám zimné počasie.

Predvianočný čas už väčšina z Vás trávi doma. Tohtoročné Vianoce sú vďaka pandémii iné ako sme zvyknutí. Vianočnú atmosféru môže skrášliť už len počasie a to síce na Štedrý deň nepoteší, ale na Prvý sviatok vianočný už áno. Príde totiž zima.

Predvianočné hodiny však ešte budú na našom území mimoriadne teplé. Do našej oblasti bude od juhozápadu prúdiť teplý vzduch, ktorý zodvihne teploty poriadne nahor. Maximá by mali stúpať až do +13 °C.

Takéto veľmi teplé počasie čaká Slovensko až do Štedrého dňa. Až na Štedrý deň príde zmena.

Počas Štedrého dňa bude cez naše územie postupovať studený front, ktorý na mnohé miesta prinesie upršané vianočné počasie. Dážď by mal na našom území ustávať až vo večerných hodinách, kedy si začneme usadať k štedrovečernému stolu.

V priebehu večera k nám od severu začne prenikať za studeným frontom veľmi studený vzduch, ktorý začne znižovať teploty a súčasne s tým začne klesať aj hranica sneženia.

Na Štedrý deň sa očakávajú teploty v rozmedzí +4 až +10 °C, no ďalšie sviatočné dni len od 0 do +5 °C, pričom na severe Slovenska môže aj počas dňa mrznúť.

Hranica sneženia postupne klesne aj do najnižších polôh. Na 1. a 2. sviatok vianočný tak treba počítať aj na severe s výskytom snehových prehánok.

Tohtoročné Vianoce tak začnú s teplým a s upršaným počasím, ale v priebehu nich dôjde k ochladeniu a k príchodu zimy.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
25 °C / 8 °C
Lea
Zajtra
Jasno
26 °C / 8 °C
Anastázia
Streda
Jasno
25 °C / 8 °C
Sviatok práce
Štvrtok
Polooblačno
23 °C / 7 °C
Žigmund
Piatok
Prehánky, búrky
20 °C / 7 °C
Galina
Sobota
Prehánky
20 °C / 5 °C
Florián
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd