Aj dnes popoludní sa môžu vyskytnúť búrky. Prvé sa už začali tvoriť

Zuzana Macháčová

Prvá májová nedeľa je na väčšine územia polojasná. Avšak popoludní sa bude vytvárať kopovitá oblačnosť a postupne sa môžu vyskytnúť prehánky, ale aj búrky. Kde búrky očakávať?

V sobotu na našom území bolo počasie turbulentné. Slnečné lúče vystriedal dážď, ale aj búrky. Prvé búrky sa v našej oblasti v sobotu začali tvoriť krátko po 15. hodine na Záhorí.  

Búrky sa vyskytli na väčšine západného Slovenska a vo večerných hodinách aj na strednom Slovensku, v okrese Detva. 

Búrkovou činnosťou sa prejavil front nielen na Slovensku, ale aj v Čechách, Nemecku a Maďarsku. Pod vplyvom tohto frontu budeme čiastočne aj dnes. 

Zrážky sa v nedeľu na našom území vyskytnú len ojedinele, a to najmä na severe a východe Slovenska. Postupne sa začína tvoriť oblačnosť, z ktorej môžu vzniknúť prehánky alebo aj búrky.

Vietor, ktorý fúka od severu dosahuje rýchlosť od 25 km/h, na juhovýchode od 35 km/h, a tam v nárazoch môže dosiahnuť rýchlosť až 50 km/h.

Búrky očakávame aj dnes 

Ako sme už spomínali, aj dnes sa sa na našom území vyskytnú búrky. Tie by sa mali začať vytvárať už krátko popoludní najmä na juhu východného Slovenska západne od Košíc.

Výskyt búrok na našom území, zdroj: iMeteo
Výskyt búrok na našom území, zdroj: iMeteo

Prvé búrky sa už začali tvoriť. Detekcia bleskov zaznamenáva prvé blesky v oblasti Gemera, kde sú sprevádzané výraznými zrážkami.

 K večeru budú búrky utíchať a počasie by sa malo v nasledujúcich dňoch ustáliť. Viac o vývoji búrok v našej oblasti môžete sledovať na našom iRadare.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
23 °C / 6 °C
Bonifác
Zajtra
Skoro jasno
24 °C / 7 °C
Žofia
Štvrtok
Skoro jasno, búrky
24 °C / 4 °C
Svetozár
Piatok
Dážď
16 °C / 5 °C
Gizela
Sobota
Občasný dážď
23 °C / 5 °C
Viola
Nedeľa
Občasný dážď
23 °C / 5 °C
Gertrúda
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd