Pozor na cestách. Spadli prvé stromy. Vietor ešte zosilnie

Pozor na cestách. Spadli prvé stromy. Vietor ešte zosilnie
Peter Minárik

Na našom území okrem vysokých teplôt zaznamenávame aj veľmi silný vietor, v dôsledku ktorého spadli prvé stromy. Na cestách si tak dajte pozor, nakoľko vietor môže ešte zosilnieť.

Naša oblasť je vystavená veľmi silnému južnému prúdeniu medzi tlakovou výšou so stredom nad východnou Európou a tlakovou nížou, ktorá sa rozprestiera nad západnou Európou. V dôsledku toho na našom území silnie vietor.

Silný vietor zaznamenávame predovšetkým na západnom, severozápadnom a severnom Slovensku, kde nárazy vetra dosahujú rýchlosť od 60 do 80 km/h, no lokálne poryvy sú aj vyššie a predstavujú nebezpečenstvo.

 

Spadli prvé stromy

Silný vietor na našom území už vyvrátil niekoľko stromov. K najvážnejšiemu incidentu došlo v Kľačne pod horským priechodom Fačkovské sedlo, kde na hlavnú cestu spadol veľký strom. Našťastie sa však nikomu nič nestalo.

Silný vietor bude naše územie sužovať až do večerných hodín. Veľmi veterno bude predovšetkým na západnom a severozápadnom Slovensku.

 

Pozor si treba dať aj počas Veľkonočného pondelka. Veľmi silný vietor bude fúkať opäť najmä na severozápade a na severe a hrozí, že vplyvom silného vetra budú padať stromy. Počas šibačiek si tak dajte veľký pozor.

Doplnené o 16:45: Ďalší strom spadol v Oravskom Podzámku smerom na horský priechod Príslop.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Zina
Zajtra
Prehánky, búrky
26 °C / 7 °C
Júlia
Štvrtok
Polooblačno
26 °C / 8 °C
Želmíra
Piatok
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Ela
Sobota
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Urban
Nedeľa
Prehánky, búrky
25 °C / 9 °C
Dušan
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd