Rozvodnená rieka strhla most. Práve po ňom prechádzali autá

Rozvodnená rieka strhla most. Práve po ňom prechádzali autá
Dominik Cenkner

Ekvádor zasiahli v uplynulých dňoch intenzívne lejaky. Rozvodnené rieky a zosuvy bahna spôsobili v celej krajine rôzne škody. Najzložitejšia situácia je v centrálnych regiónoch, kde záplavy zničili cesty, dediny a mosty - po jednom z nich jazdili autá.

Ekvádor zasiahli silné dažde. Ako informovali miestne médiá, rieky sa vyliali z brehov a zaplavovali domy a cesty.

Najhoršie škody boli hlásené v centrálnych provinciách. Smutné je, že nepriaznivé počasie udrelo len rok po veľkej tragédii.

 

Rieka strhla most

Obzvlášť ťažko bol postihnutý kantón Alausi v provincii Chimborazo, kde došlo k ničivým záplavám. V nedeľu sa tam zosunula pôda, ktorá pochovala 56 domov, zablokovala prístupové cesty do niektorých dedín a poškodila energetickú infraštruktúru.

Jedna osoba bola zranená. Podľa miestnych úradov živel zasiahol viac ako 100 rodín.

K nebezpečnej udalosti došlo v týchto dňoch aj v provincii Canar. Jeden z mostov podmyla v nedeľu prívalová voda a spôsobila jeho prelomenie na polovicu.

V čase zrútenia po ňom prechádzali dve autá, ktoré sa zošmykli z poškodenej konštrukcie. Pri incidente sa zranila jedna osoba.

 

Obyvatelia Alausi sa obávajú, že nepriaznivé poveternostné podmienky povedú k podobnej tragédii, aká sa stala pred rokom. V marci 2023 tam došlo k obrovskému zosuvu pôdy, pri ktorom zahynulo 75 ľudí.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky, búrky
25 °C / 5 °C
Lesana
Zajtra
Prehánky, búrky
23 °C / 5 °C
Hermína
Utorok
Prehánky, búrky
24 °C / 6 °C
Monika
Streda
Prehánky
21 °C / 4 °C
Ingrida
Štvrtok
Polooblačno
23 °C / 6 °C
Roland
Piatok
Oblačno
23 °C / 4 °C
Viktória
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd