V západnej a južnej Európe sa už tvoria prvé dnešné búrky

Veronika Salayová

Prvé dnešné búrky sa už začali tvoriť v západnej Európe. Búrky budú postupovať naším smerov a popoludní zasiahnu aj Slovensko. 

Studený front sa aktuálne tiahne naprieč Európou, konkrétne z Lamanšského prielivu, cez západné Nemecko, Taliansko až nad Stredomorie. 

V tejto línii sa okolo poludnia začali tvoriť prvé slabšie búrky, ktoré ešte nie sú výrazne bleskovo aktívne. Búrky sa vyskytujú v severnom Francúzsku, pár búrok je už aj v Nemecku a vo Švajčiarsku. Búrlivo je aj na severe Talianska. 

aktuálna poloha búrok
aktuálna poloha búrok, Blitzortung
 

Búrok však bude s pribúdajúcimi hodinami čoraz viac a postupom času zasiahnu Nemecko a Česko. Popoludní dorazia aj západné Slovensko, kde by búrlivo malo byť najmä na juhozápade.

Dnešné búrky ešte nebudú príliš intenzívne a nemali by priniesť ani nebezpečné sprievodné javy. Pro búrkach pôjde najmä o zosilnený dážď a vietor. 

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Búrky
20 °C / 5 °C
Gizela
Zajtra
Búrky
23 °C / 5 °C
Viola
Nedeľa
Búrky
25 °C / 5 °C
Gertrúda
Pondelok
Prehánky, búrky
25 °C / 6 °C
Bernard
Utorok
Prehánky, búrky
24 °C / 7 °C
Zina
Streda
Prehánky, búrky
26 °C / 7 °C
Júlia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd