Začína horúci víkend. V sobotu znova počítajte s vysokými teplotami

Začína horúci víkend. V sobotu znova počítajte s vysokými teplotami
Veronika Sádovská

Máme pred sebou horúci víkend a odštartuje to sobota s letnými teplotami. Užite si tento víkend, lebo už po ňom príde zmena, ktorá mnohých veľmi neprekvapí. Aké teda dnes bude počasie?

Noc bola veľmi teplá a na mnohých miestach teploty presiahli aj hodnotu +10 °C. Môže za to teplý vzduch, ktorý k nám prúdi od západu vplyvom tlakovej výše, ktorá má stred nad Alpami.

Ranné minimálne teploty na Slovensku
Ranné minimálne teploty na Slovensku, imeteo.sk

Ojedinele zrána ešte môžeme mať hmly, ale tie sa rýchlo rozplynú a prenechajú miesto slnečným lúčom.

 

Pred nami je ďalší letný deň

Dnešné teploty na mnohých miestach prekonajú hodnotu letného dňa a to +25 °C. Najteplejšie bude na juhu západného a stredného Slovenska, na východe bude chladnejšie, ale veľku teplotný rozdiel to nebude.

Západné Slovensko dnes bude dosahovať maximálne denné teploty v rozpätí od +22 °C do +26 °C, na strednom Slovensku to bude od +21 °C do +26 °C. Len na Orave s pod Tatrami bude lokálne o niečo chladnejšie.

Na východe ortuť teplomera vystúpi na +20 °C do +25 °C.

Očakávané denné maximálne teploty
Očakávané denné maximálne teploty, imeteo.sk
 

Vietor už nebude robiť problémy

Vietor, ktorý nám po minulé dni robil problémy ale postupne od včerajška slabne. Dnes bude fúkať severozápadný a na východe aj severný vietor s rýchlosťou maximálne 20 km/h.

Jedna z pranostík na apríl vraví - Teplé noci v aprílu, požehnanie ovociu i vínu. Či počasie prinesie požehnanie ovociu a poľnohospodárom je však otázne, pretože sa chystá veľké a dlhotrvajúce ochladenie, v rámci ktorého sa vrátia aj mrazy. Viac sa dočítate v našej dlhodobej predpovedi.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Zamračené
22 °C / 4 °C
Svetozár
Zajtra
Búrky
20 °C / 5 °C
Gizela
Sobota
Búrky
23 °C / 5 °C
Viola
Nedeľa
Búrky
25 °C / 5 °C
Gertrúda
Pondelok
Prehánky, búrky
25 °C / 6 °C
Bernard
Utorok
Prehánky, búrky
24 °C / 7 °C
Zina
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd