Blíži sa vlna výraznejšieho dažďa. Spadne aj cez 50 mm

Peter Minárik

Presun tlakovej níže, ktorej stred prejde aj cez naše územie prinesie na naše územie toľko potrebnú vlahu. Zaprší aj výraznejšie.

Nasledujúce tri dni sa počasie výrazne zhorší, no konečne príde toľko potrebná vlaha.

Utorok 15.5.

Prvá vlna zrážok sa začne nad naše územie nasúvať zajtra ráno od juhozápadu. Dážď sa z juhozápadného Slovenska postupne rozšíri nad celé naše územie, no na juhu územia sa môžu vyskytnúť aj búrky a práve tu by malo spadnúť najviac zrážok.

Počas utorka sa očakáva, že na juhu spadne 10 až 15 mm zrážok. Na zvyšku územia by to malo byť do 10 mm.

Streda 16.5.

Počas stredy by naše územie malo byť rozdelené na dve polovice. V tej západnej by malo prevládať prevažne polooblačné až oblačné počasie, no vo východnej polovici Slovenska by mala panovať prevažne veľká oblačnosť až zamračené s dažďom. Tu by malo spadnúť 20 až 35 mm zrážok. Na strednom Slovensku to bude prevažne do 10 mm a na západe sa predbežne zrážky neočakávajú.

Celkovo by malo najviac zrážok spadnúť na východe a najmenej na krajnom juhozápade.

Štvrtok 17.5.

Zrážkové pole z východného Slovenska sa bude rozširovať smerom na západ a rozpršať by sa malo prakticky na celom našom území. Spadnúť by malo do 10 mm, ale na severe a východe by počas štvrtka malo spadnúť až do 25 mm zrážok.

Upozorňujeme, že predpovedať presné rozloženie zrážok stále nie je pomerne jasné a bude to závisieť od presného presunu stredu tlakovej níže. Vývoj tak budeme upresňovať.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
25 °C / 10 °C
Florián
Zajtra
Prehánky, búrky
25 °C / 5 °C
Lesana
Pondelok
Prehánky, búrky
23 °C / 5 °C
Hermína
Utorok
Prehánky, búrky
24 °C / 6 °C
Monika
Streda
Prehánky
21 °C / 4 °C
Ingrida
Štvrtok
Polooblačno
23 °C / 6 °C
Roland
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd