Búrky dnes robili problémy. Cez víkend budú intenzívnejšie

Búrky dnes robili problémy. Cez víkend budú intenzívnejšie
Peter Minárik

Dnešný deň priniesol na naše územie početné búrky, ktoré spôsobovali aj problémy. Najsilnejšie búrky boli na juhu územia.

Po dlhšej dobe sa dnes na našom území vyskytli búrky, ktoré boli aj intenzívnejšie. Najintenzívnejšie búrky sa vyskytli na juhu územia, kde búrky spôsobovali aj problémy.

Problémy spôsoboval najmä prívalový dážď

Piatkové búrky prinášali predovšetkým intenzívny dážď. Najsilnejšia búrka sa vyskytla v okrese Rimavská Sobota. V obci Klenovec, pri Hnúšti spadlo cez búrku až viac ako 50 litrov zrážok na meter štvorcový. Obecné cesty zaplavila voda a vrstva bahna.

Búrky sprevádzané prívalovými zrážkami sa vyskytli aj na severe nášho územia, kde priniesli búrky aj krúpy. Inde boli búrky slabšie.

Cez víkend čakajte intenzívnejšie búrky

Počas nadchádzajúceho víkendu sa do našej oblasti zvýrazní prílev teplého vzduchu. V ňom sa už v sobotu budú najmä na východe vytvárať búrky, ale to najhlavnejšie nás čaká v nedeľu.

Od severozápadu totiž začne postupovať studený front, ktorý ukončí tropické počasie silnejšími búrkami.

Nedeľňajšie búrky budú sprevádzané prívalovými zrážkami, krúpami a silným nárazovým vetrom.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
25 °C / 8 °C
Sviatok práce
Zajtra
Skoro jasno, búrky
24 °C / 7 °C
Žigmund
Piatok
Prehánky
26 °C / 9 °C
Galina
Sobota
Skoro jasno
27 °C / 10 °C
Florián
Nedeľa
Skoro jasno, búrky
25 °C / 5 °C
Lesana
Pondelok
Prehánky, búrky
23 °C / 5 °C
Hermína
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd