Lyžiarske stredisko Portes du Soleil bude otvorené len spolovice

Veronika Sádovská

Jedno z najväčších lyžiarskych stredísk na svete bude otvorené len na polovicu. Patrí pod dva štáty, ktoré rozdielne upravili opatrenia kvôli pandémii.

Stredisko Portes du Soleil obsahuje až 600km zjazdoviek. Tie budú otvorené podľa toho, ktorý štát ich spravuje. Pokojne sa môže stať, že zatiaľ čo jedna zjazdovka bude plne funkčná, druhá nie. 

Tento lyžiarsky región sa nachádza na francúzsko-švajčiarskom pohraničí a tvorí ho vyše tucet ďalších samostatných menších stredísk. 

Francúzsko svoje svahy definitívne počas Vianoc a Nového roka zatvára síce nie úplne, ale zjazdové lyžovanie a vleky fungovať nebudú. Švajčiari ich nechávajú otvorené aj počas celých sviatkov.

Oblasť ostáva otvorené pre turistov a iných outdoorových športovcov, rovnako budú fungovať aj obchody a reštaurácie budú môcť podávať jedlo so sebou. Ozvali sa však aj hlasy, že mnohí lyžiari budú chcieť aj napriek vypnutým vlekom vyšliapať hore s zlyžovať svahy, ktoré nie sú udržiavané. 

Mnohé krajiny chcú, aby sa úplne zatvorili lyžiarske strediská a regióny, iné sa obhajujú, že zvládajú pandémiu lepšie a preto ich nechávajú aspoň v takejto miernej podobe otvorené, aby aspoň ako tak podržali ekonomiku.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno, búrky
24 °C / 7 °C
Žigmund
Zajtra
Prehánky
26 °C / 9 °C
Galina
Sobota
Skoro jasno
27 °C / 10 °C
Florián
Nedeľa
Skoro jasno, búrky
25 °C / 5 °C
Lesana
Pondelok
Prehánky, búrky
23 °C / 5 °C
Hermína
Utorok
Oblačno
24 °C / 6 °C
Monika
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd