Na Slovensku sa rozmáhajú búrky. Búrlivo bude až do večera. Kde všade?

Veronika Salayová

Začiatok týždňa prináša so sebou opäť zrážky a búrky. Tie sa už vo veľkom rozmáhajú a búrlivo bude dnes až do večerných hodín. 

Po daždivom a búrlivom víkende nás dnes výrazná zmena v počasí nečakala a ani naďalej nečaká.

Kým od rána panovalo na väčšine nášho územia zamračené počasie s občasnými zrážkami a ojedinelými búrkami, situácia v poobedňajších hodinách už prináša zrážky o čosi výdatnejšie a pridružili sa aj početnejšie búrky. 

Búrky po 15.00 hod. naberajú na sile a búrok výrazne pribúda. O 16.00 hod. je najbúrlivejšie na strednom Slovensku v okolí Kremnice, Handlovej či Novák, pričom výrazne prší aj v úseku od Novej Bane po Nitru.

Zdroj: Blesky.bourky.cz
Zdroj: Blesky.bourky.cz

Búrlivo je aj v Poltári a o niečo menej búrok je na východe Slovenska, avšak tam bude búrok postupom času pribúdať. Búrky postupujú smerom na západ a v teplom vzduchu sa rýchlo labilizujú. 

Búrlivo na celom území Slovenska

Búrky sa však dnes môžu objaviť na celom území, takže búrky očakávajte v každom kúte Slovenska. Búrky prinesú aj výdatnejšie zrážky, pričom pri búrkach môže spadnúť aj 40 mm zrážok, ojedinele aj viac. Pozor aj na zosilnený vietor počas búrok.

Doteraz udrelo už takmer 3000 bleskov, no tento počet nie je zďaleka konečný, keďže búrky sa s pribúdajúcimi hodinami budú rozmáhať. 

Výrazné búrky hrozia na Slovensku až do večerných hodín. Zrážky s búrkami očakávame aj počas zajtrajšieho dňa, avšak by ich malo byť už o niečo menej.

Ak chcete poznať presnú polohu zrážok a búrok, sledujte náš iRadar

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
25 °C / 9 °C
Galina
Zajtra
Skoro jasno
25 °C / 10 °C
Florián
Nedeľa
Prehánky, búrky
25 °C / 5 °C
Lesana
Pondelok
Prehánky, búrky
23 °C / 5 °C
Hermína
Utorok
Prehánky, búrky
24 °C / 6 °C
Monika
Streda
Prehánky
21 °C / 4 °C
Ingrida
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd