Na Slovensku sa vyskytujú početné búrky. Prinášajú najmä lejak

Peter Minárik

Na našom území je aj naďalej veľmi búrlivo. Udreli už stovky bleskov a búrky prinášajú predovšetkým prívalové zrážky, ktoré sú lokálne aj výraznejšie.

Vo vlhkom a teplom vzduchu sa na našom území aj naďalej tvoria početné búrky. Tie priniesli už stovky bleskov. K 16:40 zaznamenala detekcia bleskov na našom území už takmer 3300 bleskov.

Najväčšia časť bleskov udrela v Podunajskej nížine, kde sa zatiaľ vyskytli najintenzívnejšie búrky. Búrky prinášajú predovšetkým prívalové zrážky. Najviac zrážok spadlo na slovensko-maďarskom pohraničí, kde spadlo aj od 50 do 70 mm zrážok.

Aktuálne máme najsilnejšiu búrku v oblasti Serede a Šale. Búrka tu prináša zrážky, ktoré prinášajú aj 50 mm zrážok.

V teplom a vlhkom vzduchu sa búrkam darí. Tie sa totiž tvoria na mnohých miestach Slovenska. Vyskytujú sa na mnohých miestach západného a stredného Slovenska ako aj na Spiši, či na Gemeri.

Najnebezpečnejším sprievodným javom bude aj naďalej prívalový dážď. Ustávanie búrok sa očakáva až vo večerných hodinách.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
25 °C / 8 °C
Sviatok práce
Zajtra
Skoro jasno, búrky
24 °C / 7 °C
Žigmund
Piatok
Prehánky
26 °C / 9 °C
Galina
Sobota
Skoro jasno
27 °C / 10 °C
Florián
Nedeľa
Skoro jasno, búrky
25 °C / 5 °C
Lesana
Pondelok
Prehánky, búrky
23 °C / 5 °C
Hermína
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd