PRVÉ INFO: V nedeľu zasiahnu Slovensko intenzívne búrky

Peter Minárik

Naše územie čaká veľmi pestrý víkend. Zatiaľ čo sobota bude slnečná a veľmi teplá, tak v nedeľu nás čakajú početné búrky, ktoré budú aj intenzívne, Sprevádzané môžu byť nebezpečnými javmi.

Na obzore je veľmi nebezpečné počasie, ktoré by malo Slovensko zasiahnuť už počas tohto víkendu. Počasie nebude vystrájať len u nás, ale aj v okolitých krajinách. Naviac, nepriaznivé počasie tak skoro neskončí. Vyskytovať sa bude aj nasledujúce dni.

Počasie totiž začne ovplyvňovať studený front, pred ktorým do našej oblasti vyvrcholí prílev teplého vzduchu. Tento studený front sa nad našou oblasťou zvlní, vďaka čomu nás čaká nepriaznivé počasie aj v nasledujúcich dňoch. 

Zatiaľ čo sobota ešte bude pokojná, tak prvé prehánky a búrky sa na našom území môžu vyskytnúť v noci na nedeľu, no počas dňa budú búrky početnejšie a intenzívnejšie. Prídu v niekoľkých vlnách.

Už od skorého dopoludnia sa budú vyskytovať tzv. predfrontálne búrky, ktoré sa budú tvoriť na mnohých miestach nášho územia, no predovšetkým v oblasti hôr. Tieto búrky budú početnejšie a sprevádzané predovšetkým prívalovými zrážkami. Numerické modely však očakávajú, že výraznejšia búrková vlna nás čaká vo večerných hodinách.

Nad Rakúskom, Moravou a Maďarskom sa postupne s najväčšou pravdepodobnosťou sformuje búrková línia, ktorá by vo večerných hodinách mala začať ovplyvňovať počasie na západnom Slovensku. Tieto búrky okrem výrazných zrážok môžu priniesť aj silný nárazový vietor.

Nedeľa tak prinesie nepriaznivé počasie s početnými búrkami. Tie však tak skoro z nášho územia neodídu. Vyskytovať sa budú aj nasledujúce dni. Vyhliadku na nasledujúce dni si pozrite TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky, búrky
23 °C / 5 °C
Hermína
Zajtra
Prehánky, búrky
24 °C / 6 °C
Monika
Streda
Prehánky
21 °C / 4 °C
Ingrida
Štvrtok
Polooblačno
23 °C / 6 °C
Roland
Piatok
Oblačno
23 °C / 4 °C
Viktória
Sobota
Polooblačno
24 °C / 5 °C
Blažena
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd