Utah zasiahlo najsilnejšie zemetrasenie za 28 rokov

Veronika Sádovská

Americký štát Utah dnes zasiahlo silné zemetrasenie. Podľa úradov bolo najsilnejším za posledných 28 rokov.

Zemetrasenie malo silu 5,7 magnitúda. Odstavilo aj horúcu linku zriadenú kvôli koronavírusu. Letisko v Salt Lake City uzavreli, lety odklonili alebo zrušili a evakuáciu si vyžiadala aj ropná rafinéria.

Guvernér štátu,  Gary Herbert, vydal okamžité vyhlásenie, že pokiaľ obyvatelia nepracujú v niektorej z bezpečnostných a záchranných zložiek, nemajú sa vzďaľovať zo svojich domovov a ani sa nepribližovať k centru mesta.

Otrasy nastali ráno o 7:09 miestneho času (približne o 14:09 nášho času) približne 6 km severovýchodne od predmestia Salt Lake City, Magna, v hĺbke 11,7 km.

Evakuovali kontrolnú vežu, ktorá riadi leteckú prevádzku a uzavreli letisko v Salt Lake City. Evakuovali aj zamestnancov z miestnej ropnej rafinérie. 

Zatiaľ nie sú hlásené výrazné škody na majetku, zranenia či obete na životoch. Prevádzka rafinérie sa vrátila do normálu.

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky, búrky
23 °C / 5 °C
Hermína
Zajtra
Prehánky, búrky
24 °C / 6 °C
Monika
Streda
Prehánky
21 °C / 4 °C
Ingrida
Štvrtok
Polooblačno
23 °C / 6 °C
Roland
Piatok
Oblačno
23 °C / 4 °C
Viktória
Sobota
Polooblačno
24 °C / 5 °C
Blažena
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd