Zosuv pôdy v Grécku uväznil v aute 80-ročného muža

Zosuv pôdy v Grécku uväznil v aute 80-ročného muža
Veronika Sádovská

Uplynulé dni boli v Grécku veľmi daždivé. Premočená pôda sa začala zosúvať a uväznila v aute 80-ročného muža.

Včerajšok bol v Grécku mimoriadne búrlivý, padali dokonca obrovské krúpy. Tie postihli hlavne Atény a mestá Wironas, Paleo Faliro a Marusia.

V okolí Kato Zaloggo sa premočená pôda zosunula na priľahlú cestu. V aute ostal zakliesnený 80-ročný muž. Obyvatelia mu pomohli z auta von. Našťastie nemal žiadne vážne zranenia.

Ďalšie zosuvy pôdy boli na ostrove Kefalonia. Bahno pokrylo niekoľko ulíc, ktoré sa stali neprejazdné. Obyvatelia Agia Effimia sa snažili ukryť do bezpečia čo najviac vecí zo záhrad a ulíc. 

Okrem bahna ulice zaplavila aj voda z priľahlých kopcov, ktorú už pôda nestíhala absorbovať.

Zrušené bolo na ostrove kvôli počasiu aj školské vyučovanie. Kvôli spadnutým stromom na elektrickom vedení, niektoré domácnosti ostali bez prúdu.

Žiadny z domov nebol zničený, avšak takéto silné dažde sa v tejto oblasti vyskytli už tretíkrát v priebehu niekoľkých týždňov. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
25 °C / 8 °C
Sviatok práce
Zajtra
Skoro jasno, búrky
24 °C / 7 °C
Žigmund
Piatok
Prehánky
26 °C / 9 °C
Galina
Sobota
Skoro jasno
27 °C / 10 °C
Florián
Nedeľa
Skoro jasno, búrky
25 °C / 5 °C
Lesana
Pondelok
Prehánky, búrky
23 °C / 5 °C
Hermína
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd